Recepty na obed Recepty na obed

Mramorová kávová panna cotta

Mramorová kávová panna cotta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchý a chutný dezert, ktorý v sebe spája podmanivú vanilku a výraznú kávu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Mramorová kávová panna cotta
Jednoduchý a chutný dezert, ktorý v sebe spája podmanivú vanilku a výraznú kávu.
ČAS PRÍPRAVY: 2 hrs 30 mins
ČAS VARENIA: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 40 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 171 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 250 ml plnotučné mlieko
  • 50 g kryštálový cukor
  • 1 KL vanilkový extrakt al. balíček vanilkový cukor
  • 1.5 KL prášková želatína

KÁVOVÁ ŽELATÍNA:

  • 200 ml voda
  • 3 PL trstinový cukor
  • 2 KL instantná káva
  • 1 KL prášková želatína

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu slnečnicový olej na vymastenie misiek

Postup varenia:
 

  • 4 malé misky vymastíme kvapkou oleja, pre ľahšie vyklopenie hotovej panna cotty.
  • V hrnci spolu vymiešame mlieko, smotanu, cukor a vanilku. Na miernom plameni privedieme k varu a odstavíme.
  • Želatínu rozmiešame v troške vody (podľa návodu na obale), necháme na pučať a následne zahrejeme (nevaríme), kým sa nerozpustí. Vymiešame ju s lyžicou či dvoma horúcej zmesi a ihneď ju primiešame k zvyšnej smotanovej zmesi.
  • Smotanovú panna cottu rozlejeme medzi misky a uložíme do chladničky na zhruba 30 až 40 minút, aby čiastočne stuhla.
  • Kávová želatína: vodu a cukor privedieme k varu v malom hrnci a spolu povaríme, kým sa cukrový sirup nezredukuje na polovicu. Odstavíme.
  • V horúcom sirupe rozmiešame instantnú kávu i želatínu a necháme chladnúť pri izbovej teplote.
  • Vanilkovú panna cottu vytiahneme z chladničky a na vrch každej misky nalejeme kávovú želatínu (ak by kávová zmes medzitým príliš stuhla, zahrejeme ju s kvapkou vody, aby povolila) a kávovou lyžičkou alebo nožom zamiešame kávovú želatínu do čiastočne stuhnutej vanilkovej panna cotty.
  • Misky uložíme naspäť do chladu na aspoň 2 ideálne 4 hodiny.
  • Potom každú z nich na krátko ponoríme do horúcej vody a panna cotty vyklopíme na servírovacie tanieriky.
  • Každú zľahka poprášime kakaom alebo štipkou krémovej instantnej kávy a môžeme servírovať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 171kcalSacharidy: 15gProteíny: 1gTuky: 12gNasýtené tuky: 7gCholesterol: 33mgSodík: 51mgDraslík: 89mgCukry: 15gVitamín A: 389IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 69mgKyselina listová: 4µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 72mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: panna cotta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Torty
   

Není povolené komentovať.