Recepty na obed Recepty na obed

Mäsová roláda na sicílsky spôsob

Mäsová roláda na sicílsky spôsob
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Delikátna roláda z mletého hovädzieho, plnená mozzarellou, šunkou a čerstvou bazalkou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Mäsová roláda na sicílsky spôsob
Delikátna roláda z mletého hovädzieho, plnená mozzarellou, šunkou a čerstvou bazalkou.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 3 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL olivový olej
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks červená paprika
  • 900 g mleté hovädzie mäso
  • 100 g strúhanka
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 3 ks vajce
  • 50 g strúhaný parmezán
  • 1 KL sušená bazalka
  • 1 KL sušené oregáno
  • 1 hrsť čerstvá petržlenová vňať
  • 1 KL soľ
  • 1 KL mleté čierne korenie

NÁPLŇ:

  • 8 plátkov údená šunka
  • 2 hrste lístky bazalky
  • 150 g strúhaná mozzarella

Postup varenia:
 

  • Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľku, na drobné kocky pokrájanú papriku a nakoniec primiešame pretlačený cesnak. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, paprikovú zmes, paradajkový pretlak, strúhanku, parmezán, vajcia, bazalku, nasekanú petržlenovú vňať, oregano, soľ a mleté čierne korenie.
  • Rukami vypracujeme zmes, ktorú rozotrieme do obdĺžnika (20×40 cm) na papier na pečenie.
  • Na vrch poukladáme plátky šunky, lístky bazalky a strúhanú mozzarellu. Pomocou papiera opatrne zrolujeme do rolády, uzavrieme konce a roládu premiestnime aj s papierom do pekáča.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba hodinu.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 3kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 39mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 2IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: roláda
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
HOVÄDZIE MÄSO · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.