Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom
Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom
Suroviny – Ingrediencie:
NA 5 POHÁROV S OBJEMOM 350 ML:
- 600 g marhule očistené a vykôstkované
- 600 g nektárinky očistené a vykôstkované
- 200 ml sekt
- 1 balíček Želírovací cukor Super 3:1 Dr.Oetker
Postup varenia:
- Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Náš tip:
Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 6mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 4mgVitamín B6: 1mgKalórie: 20kcalDraslík: 35mgSodík: 3mgProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
džem