Recepty na obed Recepty na obed

Marhuľová bublanina s Amarettom

Marhuľová bublanina s Amarettom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Klasický koláčik, vylepšený voňavým mandľovým likérom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Marhuľová bublanina s Amarettom
Klasický koláčik, vylepšený voňavým mandľovým likérom.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 55 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 125 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g marhule
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 50 ml amaretto
  • 4 ks vajce
  • 200 g práškový cukor
  • 100 ml slnečnicový olej
  • 100 ml ovocný džús marhuľa, pomaranč, broskyňa, …
  • 150 ml sýtená minerálka
  • 400 g polohrubá múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 1 štipka soľ

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu maslo na vymastenie plechu
  • trochu hrubá múka na vysypanie plechu
  • trochu práškový cukor na posypanie

Postup varenia:
 

  • Marhule prepolíme, odkôstkujeme, umyjeme a vložíme do misky. Zasypeme ich vanilkvým cukrom, prilejeme likér, premiešame a odložíme bokom.
  • V miske spolu vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom do bledej peny a potom primiešame olej.
  • Ovocný džús zriedime minerálkou a prilejeme do vajíčkovej zmesi. Vymiešame.
  • Do misky potom preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Vymiešame hladké, tekuté cesto, ktoré vylejeme na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
  • Na vrch poukladáme marinované polovice marhúľ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 35 minút.
  • Bublaninu necháme pár minút vychladnúť a pred servírovaním ju zľahka zasnežíme práškovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 125kcalSacharidy: 16gProteíny: 2gTuky: 5gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 26mgDraslík: 22mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 6mgKyselina listová: 37µgŽelezo: 1mgHorčík: 5mgFosfor: 23mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: bublanina
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.