Recepty na obed Recepty na obed

Marhuľová bábovka

Marhuľová bábovka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Klasika v pečení, ktorá nikdy nesklame. Tentokrát s použitím sezónnych marhúľ.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Marhuľová bábovka
Klasika v pečení, ktorá nikdy nesklame. Tentokrát s použitím sezónnych marhúľ.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 20 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 148 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks banán
  • 500 g marhule
  • 220 g hladká múka
  • 100 g kryštálový cukor
  • 2 ČL prášok do pečiva
  • 1 ČL ČLvanilkový extrakt
  • 1 ČL mletá škorica
  • 1 ks veľké vajce
  • práškový cukor na posypanie
  • maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy

Postup varenia:
 

  • Marhule dáme na 30 sekúnd do vriacej vody. Po 30 sekundách ich vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Potom marhule ošúpeme, zbavíme kôstok a rozmixujeme.
  • Banán ošúpeme, dáme do misy a vidličkou popučíme.
  • Pridáme mahuľové pyré a vajce. Premiešame.
  • Primiešame aj cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu a vanilkový extrakt.
  • Nakoniec pridáme múku a všetko spolu ešte raz dobre premiešame.
  • Pripravené cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 až 60 minút.
  • Upečenú bábovku vyberieme z rúry a ešte 10 minút necháme vo forme chladnúť. Následne bábovku vyklopíme na mriežku. pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 148kcalSacharidy: 33gProteíny: 3gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 30mgVlákniny: 1gCukry: 13gVitamín B6: 1mgCalcium: 4mgKyselina listová: 50µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 30mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Bábovka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.