Mandarínkovo-kokosová panna cotta. Ľahučký a osviežujúci pohárový dezert.
Ľahučký a osviežujúci pohárový dezert.
Suroviny – Ingrediencie:
- 250 ml mlieko
- 1 konzerva kokosové mlieko 400 ml
- 120 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový extrakt al. balíček vanilkový cukor
- 1.5 balíčka želatína prášok
- 1 konzerva mandarínkový kompót malá
Postup varenia:
- Mlieko nalejeme do menšej rajnice a pridáme k nemu cukor, vanilku, kokosové mlieko a želatínu (1 balíček). Premiešame.
- Vo veľkej panvici privedieme k varu vodu, plameň znížime a do panvice vložíme rajnicu s mliekami. Za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor a želatína úplne nerozpustia a zmes nebude teplá.
- Tekutú hmotu potom cez husté sitko precedíme medzi 4 priehľadné poháre a uložíme do chladu aspoň na hodinu.
- Neskôr v rajnici rozmiešame zvyšnú želatínu (polovicu balíčka) v dvoch lyžiciach vody a necháme napučať.
- V mixéri rozmixujeme scedené mandarínky z kompótu a precedíme ich do väčšej misky.
- Želatínu zahrejeme v rajnici, kým sa nerozpustí. Nevaríme! Následne ju prelejeme do mandarínkovej omáčky a premiešame.
- Omáčku rozdelíme na vrch stuhnutej panna cotty v pohároch a opäť uložíme do chladu na zhruba hodinku.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 33gFosfor: 53mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 3µgCalcium: 71mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 101IUKalórie: 154kcalDraslík: 83mgSodík: 27mgCholesterol: 6mgNasýtené tuky: 1gTuky: 2gProteíny: 2gSacharidy: 33gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Panna cotta