V jednoduchosti je krása i chuť. Presne to dokazuje tento voňavý koláčik.
V jednoduchosti je krása i chuť. Presne to dokazuje tento voňavý koláčik.
Suroviny – Ingrediencie:
- 2 ks vajce
- 100 g kryštálový cukor
- 3 PL olej
- 100 ml hruškový džús al. mlieko
- 3 PL mletý mak
- 150 g hladká múka
- 1 balíček kypriaci prášok
- 4 ks zrelé hrušky
- trochu hnedý cukor na posypanie
- trochu maslo na potretie
Postup varenia:
- V miske vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.
- Potom primiešame ostatné tekuté suroviny: olej a hruškový džús (mlieko).
- Pridáme mak a preosejeme múku, ktorú sme premiešali s kypriacim práškom.
- Hrušky ošúpeme, prepolíme a odstránime jadrovník. Potom každú polovicu narežeme ostrým nožom na pásiky.
- Cesto navrstvíme do hlbšieho plechu, vystlaného papierom na pečenie a navrch poukladáme hrušky. Každú potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom.
- Koláčik pečieme pri 180°C asi 35 minút.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 13gFosfor: 23mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 34µgCalcium: 10mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 120kcalDraslík: 21mgSodík: 14mgCholesterol: 1mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 2gSacharidy: 27gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Koláč