Recepty na obed Recepty na obed

Makovo-hruškový koláč

Makovo-hruškový koláč
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

V jednoduchosti je krása i chuť. Presne to dokazuje tento voňavý koláčik.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Makovo-hruškový koláč
V jednoduchosti je krása i chuť. Presne to dokazuje tento voňavý koláčik.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 120 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks vajce
  • 100 g kryštálový cukor
  • 3 PL olej
  • 100 ml hruškový džús al. mlieko
  • 3 PL mletý mak
  • 150 g hladká múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 4 ks zrelé hrušky
  • trochu hnedý cukor na posypanie
  • trochu maslo na potretie

Postup varenia:
 

  • V miske vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.
  • Potom primiešame ostatné tekuté suroviny: olej a hruškový džús (mlieko).
  • Pridáme mak a preosejeme múku, ktorú sme premiešali s kypriacim práškom.
  • Hrušky ošúpeme, prepolíme a odstránime jadrovník. Potom každú polovicu narežeme ostrým nožom na pásiky.
  • Cesto navrstvíme do hlbšieho plechu, vystlaného papierom na pečenie a navrch poukladáme hrušky. Každú potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom.
  • Koláčik pečieme pri 180°C asi 35 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 120kcalSacharidy: 27gProteíny: 2gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 14mgDraslík: 21mgVlákniny: 1gCukry: 13gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 10mgKyselina listová: 34µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 23mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED

                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.