Recepty na obed Recepty na obed

Mäkké medovníky

Mäkké medovníky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Mäkké medovníky – recept. Čas pečenia medovníkov prináša so sebou predvianočný stres. Zrelaxujte pri voňavom pečení a zdobe.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Mäkké medovníky
Mäkké medovníky – recept. Čas pečenia medovníkov prináša so sebou predvianočný stres. Zrelaxujte pri voňavom pečení a zdobe.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 8 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 23 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 30 porcií
Kalórie: 70 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Do hrnca pridáme med, cukor, maslo a vodu.
  • Všetko spolu za stáleho miešania privedieme k varu a necháme povariť asi 2 minútky.
  • Medovú zmes odstavíme z plameňa a necháme kompletne vychladnúť.
  • Do veľkej misky preosejeme múku a zapracujeme do nej sódu, kypriaci prášok a perníkové korenie.
  • Do vychladnutej medovej zmesi zašľaháme celé vajíčko a postupne primiešavame múku. Rukami vymiesime tuhé cesto.
  • Cesto uložíme na aspoň 12 hodín do chladničky.
  • Na ďalší deň ho rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme medovníčky.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C na vymastenom plechu, kým krásne nezhnednú.
  • Necháme vychladnúť a uložíme do plechovej alebo hlinenej uzatvárateľnej nádoby s kúskom jabĺčka či chleba.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 70kcalSacharidy: 12gProteíny: 1gTuky: 3gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 35mgDraslík: 36mgVlákniny: 1gCukry: 12gVitamín A: 127IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 6mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 3mgFosfor: 5mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: medovníky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.