Maďarská gulášová polievka.
Maďarská gulášová polievka
Suroviny – Ingrediencie:
- 50 g údená slanina
- 1 ks cibuľa
- 150 g hovädzie mäso
- 150 g bravčové mäso
- 40 g hladká múka
- mletá červená paprika
- 1,25 litre voda
- 4 ks paradajka
- 200 g zemiaky
- 100 g párky
- 1 strúčik cesnak
- mletá rasca
- majorán
- soľ
Postup varenia:
- Na kocky nakrájame slaninu, opražíme ju spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou do zlata.
- Na tento cibuľový základ dáme hovädzie mäso nakrájané na kocky a asi o 10 minút aj kocky bravčového mäsa. Opražíme všetko spolu, poprašíme múkou a mletou červenou paprikou.
- Následne zalejeme vodou, premiešame a pridáme olúpané nakrájané paradajky. Uvaríme takmer do mäkka.
- Ďalej pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, párky nakrájané na kolieska a dovaríme spolu.
- Ochutíme rozotretým cesnakom, mletou rascou, majoránom a podľa chuti ešte dosolíme.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 16mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 11µgCalcium: 3mgVitamín C: 4mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 30kcalDraslík: 89mgSodík: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 7gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
polievka