Recepty na obed Recepty na obed

Lososové rizoto

Lososové rizoto
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Krásne farebné a aromatické rizoto s kúskami lososa, dochutené kôprom a šafranom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Lososové rizoto
Krásne farebné a aromatické rizoto s kúskami lososa, dochutené kôprom a šafranom.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 53 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 240 g ryža na rizoto
  • 250 g losos filet
  • 1 ks pór
  • 150 ml biele víno
  • 1.5 litra rybací alebo zeleninový vývar
  • 70 g strúhaný parmezán
  • 1 ks malý citrón kôra
  • trochu olivový olej
  • 1 štipka šafrán
  • 1 KL sušený kôpor
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Rybací vývar zahrejeme v hrnci a necháme prebublávať na miernom plameni.
  • V inom hrnci si rozpálime olivový olej (zhruba 3 PL) a orestujeme na ňom na tenko nasekaný pór, ktorý sme zľahka posolili.
  • Keď je pór mäkký, prisypeme ryžu, spolu restujeme pár minút a premiešavame, aby sa ryža obalila v oleji. Následne podlejeme bielym vínom a pridáme tiež trošku čerstvo zomletého čierneho korenia.
  • Keď sa víno odparí, začneme postupne (po naberačkách) prilievať rybací vývar. Občasne premiešavame a vždy keď sa vývar vsiakne, pridáme ďalšiu naberačku.
  • Popri miešaní rizoto ochutíme kôprom a troškou šafranu.
  • Keď je ryža takmer mäkká pridáme k nej na kocky pokrájaný filet z lososa, podlejeme zvyškom vývaru a spoločne varíme, kým nebude ryža al dente a losos uvarený.
  • Rizoto nakoniec ešte dochutíme strúhanou citrónovou kôrou a parmezánom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 53kcal
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
MORSKÉ RYBY · Talianska kuchyňa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.