Recepty na obed Recepty na obed

Lososová hrianka so strateným vajíčkom

Delikátne raňajky by mohli vyzerať práve takto.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Delikátne raňajky by mohli vyzerať práve takto.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Lososová hrianka so strateným vajíčkom
Delikátne raňajky by mohli vyzerať práve takto.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 4 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 19 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 66 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks ciabatta
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 PL olivový olej
  • 2 ks vajce
  • 100 g údený losos
  • 1/2 ks citrón
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • trochu zelenina ako príloha rukola, olivy, paradajky, …

Postup varenia:
 

  • Plátky údeného lososa rozdelíme na dve porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme bokom.
  • Do stredne veľkej rajnice dáme zovrieť vodu a medzitým si na suchej panvici opečieme pozdĺžne prekrojenú ciabattu z oboch strán do zlatova.
  • Oba kúsky pečiva potrieme strúčikom cesnaku a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
  • Medzitým nám zovrela voda v rajnici. Znížime plameň tak, aby voda len jemne bublinkovala.
  • Každé vajce rozklepneme do separátnej misky a opatrne ich z misiek vsadíme do horúcej vody. Necháme zatiahnuť 3 až 4 minútky pri rovnakej teplote a opatrne ich vytiahneme dierkovanou naberačkou.
  • Na tanieri si vyskladáme hrianku. Opečenú ciabattu obložíme lososom, na vrch položíme stratené vajíčko a zľahka posolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
  • Dozdobíme zeleninou a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 66kcalSacharidy: 1gProteíny: 9gTuky: 3gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 15mgSodík: 396mgDraslík: 91mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 49IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 2µgVitamín C: 1mgVitamín D: 9µgCalcium: 7mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 9mgFosfor: 85mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: losos
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
MORSKÉ RYBY · PEČIVO · RYBY
   

Není povolené komentovať.