Japonský koláčik s portugalskými koreňmi spája ľahkosť piškótového cesta s podmanivou arómou domáceho medu.
Japonský koláčik s portugalskými koreňmi spája ľahkosť piškótového cesta s podmanivou arómou domáceho medu.
Suroviny – Ingrediencie:
- 2 PL teplá voda
- 2 PL ryžové víno
- 70 g domáci med
- 180 g kryštálový cukor
- 5 ks vajce
- 2 ks žĺtok
- 180 g hladká múka
- 30 g roztopené maslo
- trochu kryštálový cukor na vysypanie plechu
Postup varenia:
- Rúru rozohrejeme na 200°C.
- V malej miske zmiešame vodu, ryžové víno a med.
- Vo väčšej miske spolu vyšľaháme cukor s celými vajíčkami a dvoma žĺtkami. Šľaháme na vysokých otáčkach zhruba 8 minút, kým sa nevytvorí pena a cukor sa nerozpustí.
- Potom prilejeme našu medovú zmes a opäť krátko šľaháme.
- Do zmesi postupne (po tretinách) zašľahávame preosiatu múku.
- Nakoniec pridáme a zamiešame roztopené, vychladnuté maslo a cesto vylejeme do hlbšieho plechu (20×30 cm), ktorého dno sme vysypali trochou kryštálového cukru.
- Koláčik pečieme zhruba 12 až 15 minút – do zlatohneda na povrchu, potom ho zakryjeme alobalom a pečieme ďalších 30 minút pri zníženej teplote – 160°C.
- Po upečení ho vyklopíme na potravinársku fóliu, zabalíme a uložíme ho na noc do chladničky.
- Na druhý deň orežeme okraje, koláč pokrájame na kocky a podávame s kávou alebo čajom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 9gFosfor: 12mgHorčík: 2mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 17µgCalcium: 3mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 5IUVlákniny: 1gKalórie: 69kcalDraslík: 12mgSodík: 2mgCholesterol: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 16gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED