Recepty na obed Recepty na obed

Ľahučký medový koláč (Castella)

Ľahučký medový koláč (Castella)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Japonský koláčik s portugalskými koreňmi spája ľahkosť piškótového cesta s podmanivou arómou domáceho medu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Ľahučký medový koláč (Castella)
Japonský koláčik s portugalskými koreňmi spája ľahkosť piškótového cesta s podmanivou arómou domáceho medu.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 69 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 200°C.
  • V malej miske zmiešame vodu, ryžové víno a med.
  • Vo väčšej miske spolu vyšľaháme cukor s celými vajíčkami a dvoma žĺtkami. Šľaháme na vysokých otáčkach zhruba 8 minút, kým sa nevytvorí pena a cukor sa nerozpustí.
  • Potom prilejeme našu medovú zmes a opäť krátko šľaháme.
  • Do zmesi postupne (po tretinách) zašľahávame preosiatu múku.
  • Nakoniec pridáme a zamiešame roztopené, vychladnuté maslo a cesto vylejeme do hlbšieho plechu (20×30 cm), ktorého dno sme vysypali trochou kryštálového cukru.
  • Koláčik pečieme zhruba 12 až 15 minút – do zlatohneda na povrchu, potom ho zakryjeme alobalom a pečieme ďalších 30 minút pri zníženej teplote – 160°C.
  • Po upečení ho vyklopíme na potravinársku fóliu, zabalíme a uložíme ho na noc do chladničky.
  • Na druhý deň orežeme okraje, koláč pokrájame na kocky a podávame s kávou alebo čajom.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 9gFosfor: 12mgHorčík: 2mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 17µgCalcium: 3mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 5IUVlákniny: 1gKalórie: 69kcalDraslík: 12mgSodík: 2mgCholesterol: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 16gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.