Recepty na obed Recepty na obed

Lahodný jahodový puding

Lahodný jahodový puding
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pripraviť si domáci puding je veľmi jednoduché, tak prečo kupovať ten v prášku? Vyskúšajte napríklad tento, ktorý je navyše obohatený o sladučké a voňavé jahody.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Lahodný jahodový puding
Pripraviť si domáci puding je veľmi jednoduché, tak prečo kupovať ten v prášku? Vyskúšajte napríklad tento, ktorý je navyše obohatený o sladučké a voňavé jahody.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 15 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 231 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 g jahody
  • 500 ml mlieko
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • 110 g kryštálový cukor
  • 3 PL kukuričný škrob
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 1 štipka soľ
  • šľahačka a jahody na ozdobu

Postup varenia:
 

  • Jahody umyjeme a pokrájame. Dáme do mixéra, pridáme cukor a rozmixujeme.
  • V hrnci si zmiešame kukuričný škrob a soľ s trochou mlieka. Následne primiešame rozmixované jahody.
  • Primiešame zvyšok mlieka a na nízkej teplote varíme do zhustnutia.
  • Potom odstavíme a primiešame smotanu a vanilkový extrakt.
  • Hotový puding nalejeme do pohárov alebo misiek, necháme vychladnúť a následne dáme na cca 1 hodinu do chladničky.
  • Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a čerstvými jahodami.

Náš tip:

Môžete pridať aj pár pokrájaných jahôd.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 231kcalSacharidy: 34gProteíny: 4gTuky: 9gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 26mgSodík: 171mgDraslík: 201mgCukry: 34gVitamín A: 358IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 2µgCalcium: 169mgKyselina listová: 8µgŽelezo: 1mgHorčík: 15mgFosfor: 134mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: puding
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY
   

Není povolené komentovať.