Recepty na obed Recepty na obed

Lahodná vanilková zmrzlina s makom

Lahodná vanilková zmrzlina s makom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jedna z výhod domácej zmrzliny je tá, že do nej môžete primiešať čokoľvek podľa vlastnej chuti – napríklad mak…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Lahodná vanilková zmrzlina s makom
Jedna z výhod domácej zmrzliny je tá, že do nej môžete primiešať čokoľvek podľa vlastnej chuti – napríklad mak…
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 6 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 6 hrs 10 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 120 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 180 ml plnotučné mlieko
  • 420 ml smotana na šľahanie
  • 4 PL mak
  • 100 g kryštálový cukor
  • 1.5 ČL mandľový extrákt
  • 1 PL amaretto
  • 1/2 ČL vanilkový extrakt

Postup varenia:
 

  • Do menšieho hrnca si dáme mlieko, smotanu na šľahanie mak a kryštálový cukor. Všetko spolu premiešame a privedieme do varu. Potom odstavíme.
  • Pridáme mandľový extrakt, amaretto a vanilkový extrakt. Premiešame a necháme úplne vychladnúť.
  • Vychladnutú zmes vylejeme do nádoby vhodnej do mrazničky, zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa nám fólia dotýkala zmrzlinovej zmesi a mrazíme 2 hodiny. Potom vyberieme, premiešame a opäť dáme do mrazničky na 2 hodiny. Tento postup ešte raz zopakujeme.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 120kcalSacharidy: 11gProteíny: 1gTuky: 8gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 22mgSodík: 34mgDraslík: 59mgCukry: 11gVitamín A: 262IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 46mgKyselina listová: 3µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 48mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: zmrzlina
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY
   

Není povolené komentovať.