Lahodná kukuričná kaša, ktorú si môžete vychutnať samostatne napríklad s kúskom masla a troškou kvalitného nastrúhaného syra alebo ako prílohu k mäsku. Jej príprava je jednoduchá a nenáročná na suroviny.
Lahodná kukuričná kaša, ktorú si môžete vychutnať samostatne napríklad s kúskom masla a troškou kvalitného nastrúhaného syra alebo ako prílohu k mäsku. Jej príprava je jednoduchá a nenáročná na suroviny.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu, do ktorej sme primiešali soľ.
- Keď sa voda začne variť – za stáleho miešania pomaly vysypeme kukuričnú polentu. Teplotu znížime a ešte cca minútu miešame.
- Potom prikryjeme pokrievkou a necháme variť približne pol hodinu. Avšak každých 5 minút premiešame.
- Polentu odstavíme a môžeme primiešať kúsok masla.
- Naservírujeme do misiek, pridáme kúsok masla prípadne trošku nastrúhaného parmezánu a podávame.
Vyživovacie hodnoty:
Serving: 33gHorčík: 1mgCalcium: 1mgKalórie: 343kcalDraslík: 1mgSodík: 97mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
polenta