Recepty na obed Recepty na obed

Lahodná čokoládová pena so šľahačkou a sušienkami (len z 3 surovín)

Lahodná čokoládová pena so šľahačkou a sušienkami (len z 3 surovín)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Lahodná čokoládová pena so šľahačkou a sušienkami. Lahodný dezert pre všetkých čokoholikov. Je jednoduchý na prípravu, takže ho zvládne pripraviť naozaj každý.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Lahodná čokoládová pena so šľahačkou a sušienkami (len z 3 surovín)
Lahodný dezert pre všetkých čokoholikov. Je jednoduchý na prípravu, takže ho zvládne pripraviť naozaj každý. A navyše je nenáročný na suroviny – budete potrebovať iba 3 ingrediencie…
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 25 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 145 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 100 g horká čokoláda alebo kombinácia mliečnej a horkej
  • 300 ml smotana na šľahanie
  • 100 g kakaové sušienky

Postup varenia:
 

  • Kakaové sušienky podrvíme alebo polámeme na menšie kúsky.
  • Čokoládu posekáme na menšie kúsky a dáme do väčšej sklenenej misky. Tú následne dáme nad vodný kúpeľ.
  • Ku čokoláde prilejeme 50 ml smotany na šľahanie. Necháme roztopiť, premiešame, vyberieme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
  • Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme.
  • Polovicu šľahačky dáme ku čokoláde a spolu prešľaháme, aby sme dostali čokoládovú penu.
  • Pripravíme si poháre, do ktorých následne vrstvíme čokoládovú penu, podrvené sušienky a šľahačku.
  • Pripravené poháre dáme aspoň na 1 hodinu odležať do chladničky.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 145kcalSacharidy: 2gProteíny: 2gTuky: 15gNasýtené tuky: 9gCholesterol: 39mgSodík: 60mgDraslík: 106mgCukry: 2gVitamín A: 467IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 83mgKyselina listová: 5µgŽelezo: 1mgHorčík: 8mgFosfor: 86mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pena, sušienky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Zákusky
   

Není povolené komentovať.