Recepty na obed Recepty na obed

Kyslá polievka z nakladačiek (zupa ogórkowa)

Kyslá polievka z nakladačiek (zupa ogórkowa)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúca poľská klasika z kôpru, koreňovej zeleniny a strúhaných kyslých uhoriek. Mňam!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kyslá polievka z nakladačiek (zupa ogórkowa)
Vynikajúca poľská klasika z kôpru, koreňovej zeleniny a strúhaných kyslých uhoriek. Mňam!
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 2 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 15 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Kuchyňa: Poľská kuchyňa
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KURACÍ VÝVAR:

  • 2 ks kuracie stehná
  • 1 ks veľká mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1/4 ks menší zeler
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list

EŠTE POTREBUJEME:

  • 1 pohár Kyslé uhorky
  • 4 ks zemiaky
  • 1 hrsť čerstvý kôpor

Postup varenia:
 

  • Kuracie stehná vložíme do hrnca spolu s mrkvou, zelerom, petržlenom, cibuľou, strúčikom cesnaku a všetko zalejeme studenou vodou. Pridáme koreniny a všetko spolu privedieme k varu a na miernom plameni povaríme zhruba 90 minút.
  • Medzitým uhorky zlejeme (nálev odložíme bokom- budeme ho potrebovať) a postrúhame na väčšom strúhadle. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Kôpor nasekáme nadrobno.
  • Pomocou dierkovanej naberačky z vývaru vyberieme mäso, zeleninu i koreniny a pridáme doň zemiaky, ktoré uvaríme takmer do mäkka.
  • Potom do polievky pridáme uvarenú mrkvu, petržlen i vykostené kuracie mäsom, ktoré sme pokrájali na kocky.
  • Keď sa začne opäť variť prisypeme postrúhané nakladačky, ochutnáme a polievku ešte dochutíme nálevom, prípadne dosolíme. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a ešte chvíľku povaríme.

Náš tip:

Polievku môžeme tiež zahustiť dvoma-troma lyžicami hladkej múky, ktoré sme rozhabarkovali v troche vody alebo v kyslej smotane.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 6mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
POLIEVKY · ZELENINOVÉ POLIEVKY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.