Recepty na obed Recepty na obed

Kuracie tikka kúsky na špajli

Kuracie tikka kúsky na špajli
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Grilované alebo pečené špízy so šťavnatými kúskami kuraťa prevoňanými indickými koreninami.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kuracie tikka kúsky na špajli
Grilované alebo pečené špízy so šťavnatými kúskami kuraťa prevoňanými indickými koreninami.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 30 mins
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 21 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g kuracie prsia alebo stehná
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1 ks zelená paprika

MARINÁDA:

  • 4 PL biely jogurt
  • 1 KL prelisovaný cesnak
  • 1 KL strúhaný čerstvý zázvor
  • 1/2 KL mletá kurkuma
  • 1 KL drvená rasca
  • 1 KL garam masala
  • 1 KL mleté čili
  • 1/2 ks citrón šťava
  • 2 PL olej
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • V miske zmiešame jogurt, koreniny, citrónovú šťavu, olej, premiešame a všetko dochutíme soľou a korením.
  • Kuracie prsia alebo vykostené stehná pokrájame na stredne veľké kúsky a vložíme do pripravenej marinády.
  • Cibuľu aj papriku nakrájame na štvorcové kúsky a tiež primiešame do marinády.
  • Všetko spolu premiešame, aby sa kúsky mäsa i zeleniny rovnomerne obalili v marináde. Misku prekryjeme fóliou a uložíme do chladu na 30 minút až hodinu.
  • Marinované kúsky striedavo napichujeme na špajle – kúsok kuraťa, kúsok papriky a kúsok cibuľky. Takto vyskladáme niekoľko špízov, kým neminieme celý obsah misky.
  • Pre pečenie v rúre: rúru rozohrejeme na 220°C, špajle poukladáme na menší, hlbší pekáč alebo zapekaciu misku tak, aby sa koncami opierali o kraje pekáča či misky a mäsko viselo vo vzduchu.
  • Špízy pečieme 10 minút z jednej strany, obrátime ich pečieme ďalších 10 až 15 minút pri konštantnej teplote. Nakoniec zapneme gril v rúre a necháme krásne sfarbiť do chrumkava ešte asi 2 minúty.
  • Grilovanie: rozpálený gril potrieme obrúskom namočeným v oleji a položíme naň kuracie špízy. Grilujeme z oboch strán, kým mäsko nebude prepečené.

Náš tip:

Ak používame drevené špajle – pred napichovaním mäsa ich necháme namočené vo vode asi 20 minút, aby pri vysokej teplote nezačali horieť.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 21kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: Tikka Masala
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
KURACIE MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.