Recepty na obed Recepty na obed

Kuracie stehná na jablkách a rozmaríne

Kuracie stehná na jablkách a rozmaríne
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Rozmarínom prevoňané kuracie stehná v horčicovo-medovej marináde, pečené s jabĺčkami sú krásne chrumkavé a prirodzene sladké.  

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kuracie stehná na jablkách a rozmaríne
Rozmarínom prevoňané kuracie stehná v horčicovo-medovej marináde, pečené s jabĺčkami sú krásne chrumkavé a prirodzene sladké.  
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 55 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 8 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 8 ks kuracie stehná dolné
  • 2 ks jablko

MARINÁDA:

Postup varenia:
 

  • Vo väčšej miske si vymiešame marinádu z octu, oleja, horčice a medu, ktorú dochutíme soľou a korením.
  • Do marinády vložíme vetvičku rozmarínu.
  • Kuracie stehienka uložíme do misky s marinádou a necháme postáť pri izbovej teplote asi 30 minút.
  • Potom ich spolu s marinádou (aj vetvičkou rozmarínu) rozložíme na plech, pridáme asi deci vody a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C na zhruba 20 minút.
  • Medzitým si nakrájame jablká (aj so šupkou) na tenké plátky, ktoré po 20 minútach poukladáme ku stehienkam a spolu pečieme pri nižšej teplote 170°C ďalších 15 až 20 minút.
  • Podávame so zemiakovým pyré alebo dusenou ryžou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 8kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 11mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kuracie stehná
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
KURACIE MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.