Recepty na obed Recepty na obed

Kuracie rezne na citróne

Kuracie rezne na citróne
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Rýchly, chutný obed so sviežou omáčkou a jemnými kuracími rezníkmi.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kuracie rezne na citróne
Rýchly, chutný obed so sviežou omáčkou a jemnými kuracími rezníkmi.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 108 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks kuracie rezne
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • 3 PL hladká múka
  • 1 KL sladká paprika
  • 2 PL maslo
  • 2 PL olej
  • 250 ml kurací vývar bujón
  • 2 ks citrón šťava
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 1 ks citrón plátky
  • 1 hrsť petržlenová vňať

Postup varenia:
 

  • Kuracie mäsko okoreníme a osolíme z oboch strán a rezníky obalíme v hladkej múke, ktorú sme zmiešali s mletou paprikou.
  • Na panvici zahrejeme maslo s olejom a na stredne vysokom plameni opražíme obalené kuracie rezne – 4 minútky z každej strany.
  • Zlatohnedé kuracie mäsko vytiahneme z panvice a výpek zalejeme vývarom.
  • Pridáme citrónovú šťavu, smotanu a omáčku privedieme k varu. Povaríme spolu pár minút, prípadne dochutíme soľou a korením.
  • Mäsko vrátime do omáčky, znížime plameň a pridáme tenké plátky citrónu. Už len krátko prehrejeme.
  • Mäsko a omáčku priamo v panvici bohato zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame k cestovinám, zemiakom či dusenej ryži.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 108kcalSacharidy: 2gProteíny: 1gTuky: 11gNasýtené tuky: 6gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 26mgSodík: 45mgDraslík: 74mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 351IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 56mgKyselina listová: 5µgŽelezo: 1mgHorčík: 5mgFosfor: 59mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kuracie rezne
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
KURACIE MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.