Recepty na obed Recepty na obed

Kuracie prsia Tikka Masala

Recepty na vecer
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kuracie mäsko obohatené o lahodnú marinádu a utopené v korenistej karí omáčke – to je kuracie Tikka Masala. Pod pôvod tohto jedla by sa chcelo podpísať veľa miest – ako napríklad indický štát Pandžáb, ale aj škótske mesto Glasgow… 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kuracie prsia Tikka Masala
Kuracie mäsko obohatené o lahodnú marinádu a utopené v korenistej karí omáčke – to je kuracie Tikka Masala. Pod pôvod tohto jedla by sa chcelo podpísať veľa miest – ako napríklad indický štát Pandžáb, ale aj škótske mesto Glasgow…
ČAS PRÍPRAVY: 2 hrs 20 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 10 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 327 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

MARINÁDA A MÄSO:

  • 150 g biely jogurt
  • 1/2 ČL mletá kurkuma
  • 1 ČL korenie garam masala
  • 1 ČL čili korenie
  • 1 ČL soľ
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 ks čerstvý zázvor cca 2 cm kúsok
  • 1 PL maslo
  • 800 g kuracie prsia

OMÁČKA:

  • rastlinný olej
  • 1 ČL kmín
  • 1 ks bobkový list
  • 4 ks kardamóm
  • 4 ks klinčeky
  • 1 ks celá škorica
  • 2 ks cibuľa
  • 1 ks čili paprička
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 ks zázvor cca 1,5 cm kúsok
  • 5 ks paradajka
  • 4 PL paradajkový pretlak
  • podľa chuti čerstvý koriander
  • 1 ČL mletý koriander
  • 1 ČL čili korenie
  • 1 ČL korenie garam masala
  • 1/2 ČL mletá kurkuma
  • 200 ml smotana na šľahanie

Postup varenia:
 

  • Cesnak a zázvor postrúhame na jemno. Kuracie prsia pokrájame na väčšie kúsky. 
  • Do misky si dáme všetky suroviny na marinádu (biely jogurt, kurkumu, korenie Garam masala, čili korenie, soľ, cesnak, zázvor, ghee maslo/olej) a dobre premiešame. Následne pridáme pokrájané kuracie prsia a dobre premiešame. Takto pripavené mäso dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny odležať (avšak ideálne na noc).
  • Rúru vyhrejeme na 200 °C a plech alebo pekáč si vymastíme olejom.
  • Pripravené mäso si dáme na vymastený pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 až 25 minút. 
  • Na panvicu si dáme menšie množstvo oleja, pridáme kmín, bobkový list, kardamóm, klinčeky a škoricu. Na miernom ohni "opražíme".
  • Cibule a čili papričku si nakrájame na drobno. Následne vysypeme na panvicu s olejom a koreninami. Na nízkej teplote opečieme do zlatista.
  • Cesnak a zázvor postrúhame na jemno a pridáme ku zmesi na panvici. Premiešame a krátko opečieme. 
  • Paradajky pokrájame na kocky a tiež primiešame ku zmesi. Prikryjeme a necháme dusiť cca 10 minút.
  • Následne pridáme paradajkový pretlak a posekaný koriander. Premiešame a necháme dusiť cca 10 minút.
  • Ďalej pridáme koreniny (koriander, čili, garam masala, kurkumu) a dobre premiešame. Primiešame aj upečené mäso.
  • Nakoniec primiešame smotanu (prípadne trochu vody), prehrejeme a odstavíme.
  • Podávame s ryžou, plackami Naan a posypané čerstvým koriandrom. 

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 327kcalSacharidy: 2gProteíny: 44gTuky: 15gNasýtené tuky: 7gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 154mgSodík: 369mgDraslík: 819mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 374IUVitamín B6: 2mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 4mgVitamín D: 1µgCalcium: 68mgKyselina listová: 12µgŽelezo: 1mgHorčík: 58mgFosfor: 480mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kuracie prsia, Tikka Masala
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.