Kuracie kapsy s krémovo-špenátovo plnkou. Delikátne kuracie prsia s vynikajúcou plnkou.
Kuracie kapsy s krémovo-špenátovo plnkou. Delikátne kuracie prsia s vynikajúcou plnkou.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Rúru rozohrejeme na 220°C.
- V miske si vymiešame nátierkové maslo, majonézu, soľ a pretlačený cesnak.
- Do syrovej plnky pridáme nadrobno nasekaný špenát, tiež strúhaný tvrdý syr a všetko spolu premiešame.
- Kuracie prsia položíme na dosku a opatrne narežeme zhruba v polovici hrúbky, pričom ich neprerežeme úplne, čím vytvoríme kapsu na plnku.
- Plnku rozdelíme medzi tri kuracie kapsy, ktoré uzavrieme pomocou špáradiel.
- Na panvici vhodnej aj do rúry zahrejeme olej na strednom plameni a kuracie kapsy na ňom opečieme z oboch strán do zlato-hneda (zhruba 4 minúty na stranu).
- Potom kura premiestnime na panvici do rúry a pečieme pri 220°C zhruba 10 až 15 minút v závislosti od hrúbky kuracích pŕs.
- Po upečení necháme kuracie prsia krátko postáť pri izbovej teplote a vytiahneme z nich špáradlá.
- Upečené kuracie kapsy podávame so zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 156mgHorčík: 34mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 70µgCalcium: 227mgVitamín D: 1µgVitamín C: 10mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 3393IUVlákniny: 1gKalórie: 117kcalDraslík: 219mgSodík: 258mgCholesterol: 29mgNasýtené tuky: 6gTuky: 9gProteíny: 8gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Kuracie kapsy