Vynikajúca kuracia polievka, chuťovo bohatá a sýta polievka, ktorá sa v Portugalsku pripravuje so stovkami obmien. Tu je jedna z nich:
Vynikajúca, chuťovo bohatá a sýta polievka, ktorá sa v Portugalsku pripravuje so stovkami obmien. Tu je jedna z nich:
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Vo veľkom hrnci privedieme k varu zhruba 3 až 4 litre vody, do ktorej ponoríme celé kura, pridáme soľ, bobkové listy, celé strúčiky cesnaku a na miernom plameni varíme zhruba 3 hodiny alebo kým mäso nezačne odpadávať od kostí.
- Počas varenia odoberáme vyzrážanú bielkovinu (penu) a tuk z hladiny polievky.
- Paradajky narežeme do kríža a vložíme ich na zhruba minútku až dve do vriacej polievky. Vytiahneme ich olúpeme, prepolíme, vydlabeme zrniečka a zvyšok pokrájame na kocky.
- Medzitým si očistíme a pokrájame zeleninu: mrkvu na kolieska, zemiaky na kocky a cibuľu na väčšie kocky.
- Keď sa mäso ľahko oddeľuje od kosti, vytiahneme ho z polievky (spolu s cesnakom a bobkovými listami), necháme vychladnúť a následne kúsky mäsa oddelíme od kostí.
- Hneď ako vyberieme mäsko, do polievky nasypeme nakrájanú mrkvu, zemiaky, cibuľu a ryžu (varíme zhruba 30 až 40 minút).
- Nakoniec do polievky vrátime obraté mäso, kocky paradajok, dochutíme ju čerstvou citrónovou šťavou, nasekanou vňaťou a po minútke odstavíme.
- Polievku ešte podľa chuti dosolíme a môžeme servírovať samotnú alebo posypanú trochou strúhaného syra.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 11IUVlákniny: 1gKalórie: 1kcalDraslík: 4mgSodík: 49mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
polievka