Recepty na obed Recepty na obed

Kurací sendvič s jablkom a ríbezľovým džemom

Kurací sendvič s jablkom a ríbezľovým džemom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Netradičné spojenie jabĺčka, džemu a kuracieho mäska v rýchlom, chutnom a sýtom sendviči.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kurací sendvič s jablkom a ríbezľovým džemom
Netradičné spojenie jabĺčka, džemu a kuracieho mäska v rýchlom, chutnom a sýtom sendviči.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 9 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 6 plátkov tmavý toastový chlieb
  • 2 ks kurací rezeň
  • 2 PL olivový olej
  • 2 PL majonéza
  • 1 KL francúzska horčica
  • 2 PL ríbezľový džem
  • 1 ks rímsky šalát
  • 1 ks veľké jablko
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie, sušený tymian

Postup varenia:
 

  • Kuracie rezne jemne naklepeme, aby boli rovnako hrubé po celej dĺžke.
  • Potom ich zľahka osolíme, okoreníme a poprášime voňavým tymianom.
  • Na olejom potretom elektrickom grile alebo grilovacej panvici ich grilujeme z oboch strán zhruba 10 minút, kým nie sú opečené na povrchu a mäkké vo vnútri.
  • Plátky chleba opečieme v hriankovači alebo na suchej panvici do zlatohneda.
  • Hlávku šalátu rozdelíme na lístky, ktoré umyjeme a osušíme.
  • Jabĺčko pokrájame na tenké plátky aj so šupkou.
  • Majonézu vymiešame s ostrou horčicou.
  • Sendvič vrstvíme nasledovne: plátok chleba potrieme ochutenou majonézou, priložíme šalátom, plátkami mäska, ktoré potrieme džemom, pridáme jabĺčko a uzavrieme plátkom chleba. Opakujeme až vytvoríme dvojitý sendvič.
  • Sendvič môžeme prepichnúť špajľou, aby pri servírovaní pekne držal pohromade.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 9kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 6mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: sendvič
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
KURACIE MÄSO
   

Není povolené komentovať.