Recepty na obed Recepty na obed

Kurací rezeň so syrom, proscuittom a zelerovým šalátom

                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Skvelá obmena tradičného kuracieho rezňa, prekvapí vás chuťou a rýchlou prípravou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kurací rezeň so syrom, proscuittom a zelerovým šalátom
Skvelá obmena tradičného kuracieho rezňa, prekvapí vás chuťou a rýchlou prípravou.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 17 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks prsia kuracie
  • 4 plátky proscuitto
  • soľ
  • korenie
  • 100 g rozotierateľný syr tavený
  • 1 ČL šalvia sušená
  • na vyprážanie olej

Na obalenie:

Zelerový šalát:

  • 1 ks zeler
  • 4 ks uhorky kyslé
  • 2 PL celozrnná horčica
  • 30 g vňať petržlenová
  • 1 ks šťava citrónová
  • 200 g majonéza
  • 1 ČL soľ
  • 1 ČL korenie čierne mleté

Postup varenia:
 

  • Zelerový šalát: Očistený zeler nakrájame na plátky a potom na tenké rezančeky. Pridáme na drobno nakrájané kyslé uhorky, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, horčicu, majonézu, ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.
  • Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme taveným syrom zmiešaným so sušenou šalviou. Na mäso položíme plátok proscuitta a rezeň obalíme v trojobale – hladká múka, vajcia a použijeme zmes strúhanky panko a domácej strúhanky (1:1), ochutenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Obalené rezne vysmažíme na oleji z oboch strán do zlata.
  • Hotový rezeň podávame so zelerovým šalátom, šalátovými listami a citrónom. Dobrú chuť 🙂

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 17kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 3mgSodík: 414mgDraslík: 8mgVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 6mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kurací rezeň
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· · · ·
                           
   

Není povolené komentovať.