Recepty na obed Recepty na obed

Kurací perkelt

Recepty na obed - Kurací perkelt
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kuracie kúsky udusené v paprikovo-cibuľovom základe. Neodolateľná klasika.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kurací perkelt
Kuracie kúsky udusené v paprikovo-cibuľovom základe. Neodolateľná klasika.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks kura menšie
  • 3 PL bravčová masť alebo olej
  • 3 ks cibuľa väčšia
  • 1 PL paprika mletá sladká
  • 2 ks paradajka
  • 1 ks paprika biela
  • podľa chuti soľ

Postup varenia:
 

  • Kura rozporciujeme na stehná (horné, dolné) a prsia. Zvyšok (chrbát, krídla) odložíme do mrazničky na nedeľný vývar.
  • Perkelt samozrejme môžeme pripraviť len zo stehien či pŕs. Na ktorých môžeme a nemusíme ponechať kožu.
  • V hrnci alebo hlbokej panvici (s pokrievkou) zahrejeme tuk a pridáme nadrobno nasekanú cibuľku. Restujeme, kým neostane krásne sklovitá.
  • Potom pridáme kopcovitú lyžicu mletej papriky a chvíľku spoločne restujeme. Pridáme kvapku vody a miešame, kým sa voda neodparí a cibuľka sa nezačne rozpadávať.
  • Do paprikového základu potom vložíme kúsky kuraťa a opekáme, kým sa nezatiahnu.
  • Potom pridáme olúpané, pokrájané paradajky a rezančeky papriky. Posolíme, zalejeme vodou natoľko, aby kura nebolo úplne ponorené. Privedieme k varu, znížime plameň na minimum a zakryjeme.
  • Za občasného premiešania varíme, kým mäsko nezmäkne (zhruba 40 minút). Ak treba dolievame vodu.
  • Hotový perkelt servírujeme s haluškami, cestovinou alebo dobrou domácou knedľou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gSodík: 1mgDraslík: 2mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 16IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Varenie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.