Kuracie Kung Pao patrí medzi najpopulárnejšie čínske recepty. Preneste sa doma aj vy do jedinečnej atmosféry ázijskej reštaurácie…
Kuracie Kung Pao patrí medzi najpopulárnejšie čínske recepty. Preneste sa doma aj vy do jedinečnej atmosféry ázijskej reštaurácie…
Suroviny – Ingrediencie:
- 300 g kuracie prsia
- 3 PL arašidy
- 3 PL olej
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks červená paprika
- 1 ks zelená paprika
- 2 ks chilli paprička
- 1 ks stonkový zeler
- 5 plátkov zázvor
MARINÁDA:
- 1 PL kukuričný škrob
- 1 PL ryžové víno
- 1 PL olej
- 1 PL sójová omáčka
OMÁČKA:
- 2 PL sójová omáčka
- 1 KL kryštálový cukor
- 1 KL čierny ocot
- 1 KL kukuričný škrob
Postup varenia:
- Umyté kuracie mäsko si osušíme, nakrájame na menšie kocky a naložíme do marinády. Ideálne je, ak takto naložené mäsko pripravíme deň vopred. Ak máme menej času, stačí 30 minút pred začiatkom varenia.
- Kým je mäsko naložené, pripravíme si omáčku. Všetky ingrediencie dobre vymiešame v miske a odložíme do chladu, aby sa chute prepojili.
- Na rozpálenom oleji prudko opečieme naložené mäso. Orestované mäso vyberieme a dáme bokom.
- V tej istej panvici začneme opekať zázvor, cesnak a na kúsky nakrájanú papriku a zeler. Po chvíľke restovania pridáme aj očistené chilli papričky a arašidy. Do rozpálenej panvice pridáme opäť mäso a všetko zalejeme pripravenou omáčkou.
- Za stáleho miešania dusíme, kým mäsko nezmäkne.
- Hotové kuracie kung pao servírujeme s jazmínovou ryžou.
Podobný VideoRecept:
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 317mgHorčík: 39mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 6µgCalcium: 9mgVitamín D: 1µgVitamín C: 2mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 45IUVlákniny: 1gKalórie: 192kcalDraslík: 559mgSodík: 174mgCholesterol: 96mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 6gProteíny: 32gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
kung pao