Recepty na obed Recepty na obed

Krúpové rizoto so šampiňónmi

Krúpové rizoto so šampiňónmi
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Rizoto z jačmenných krúp vás prekvapí svojou delikátnosťou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Krúpové rizoto so šampiňónmi
Rizoto z jačmenných krúp vás prekvapí svojou delikátnosťou.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 3 porcie
Kalórie: 12 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

HUBOVÝ VÝVAR:

KRUPOTO:

  • 1 PL olivový olej
  • 2 PL maslo
  • 1 ks menší pór
  • 250 g hnedé šampiňóny
  • 200 g krúpy
  • podľa chuti soľ tymian, rozmarín
  • trochu maslo
  • trochu parmezán

Postup varenia:
 

  • Vývar: v hrnci zahrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Minútku restujeme a prisypeme na kocky pokrájanú mrkvu a sušené huby.
  • Zeleninu posolíme a všetko zalejeme zhruba 2 litrami vody. Privedieme k varu, povaríme asi 30 minút, scedíme a opäť zahrejeme na použitie do rizota.
  • Krupoto: v hlbokej panvici zahrejeme maslo, olej a pridáme na tenké kolieska nasekaný pór.
  • Pór restujeme zhruba dve minúty, potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, zľahka ich posolíme a prevoniame sušeným tymianom a troškou rozmarínu.
  • Huby restujeme, kým nezhnednú a prisypeme krúpy. Postupne (po naberačkách) prilievame hubový vývar a za občasného miešania pridáme vždy ďalšiu naberačku vývaru, potom ako krúpy vstrebajú predchádzajúci.
  • Pred dokončením primiešame lyžicu masla a parmezán.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 12kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 6mgDraslík: 3mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 24IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.