Recepty na obed Recepty na obed

Krémový špenátový prívarok zapekaný s vajíčkom

Krémový špenátový prívarok zapekaný s vajíčkom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tento prívarok si zamilujete. Môžete si ho pripraviť ako rýchly obed ako aj fantastické horúce raňajky.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Krémový špenátový prívarok zapekaný s vajíčkom
Tento prívarok si zamilujete. Môžete si ho pripraviť ako rýchly obed ako aj fantastické horúce raňajky.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 122 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 3 PL maslo
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 2 PL hladká múka
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 180 ml smotana na varenie
  • 100 g tvrdý syr
  • 200 g čerstvý špenát
  • 1 PL citrónová šťava
  • 4 ks vajce
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Na panvici (ideálne vhodnej do rúry) rozohrejeme maslo, pridáme na tenké prúžky nasekanú cibuľku, zľahka osolíme a restujeme do sklovita.
  • Neskôr pridáme nadrobno nasekaný cesnak, štipku muškátového orieška. premiešame a prisypeme múku. Vymiešame zápražku, ktorú postupne rozriedime vývarom a smotanou.
  • Keď sa omáčka začne variť, pridáme polovicu postrúhaného syra (cca 50 g) a podľa potreby ju dochutíme soľou.
  • Omáčku odstavíme z ohňa a primiešame do nej čerstvý špenát a kvapku citrónovej šťavy.
  • Lyžicou alebo žufankou vytvoríme v hustej omáčke jamky, do ktorých rozklepneme vajíčka. Vajcia osolíme, okoreníme a povrch omáčky zasypeme zvyšným strúhaným syrom.
  • Panvicu vrátime nad oheň, zakryté varíme asi 5 minút a potom ešte vyložíme do rúry (pod gril) na 3 až 5 minút.
  • Podávame s čerstvým chlebíkom na raňajky či varenými zemiakmi na obed alebo večeru.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 122kcalSacharidy: 3gProteíny: 8gTuky: 9gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 30mgSodík: 203mgDraslík: 308mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 4971IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 14mgVitamín D: 1µgCalcium: 232mgKyselina listová: 103µgŽelezo: 2mgHorčík: 47mgFosfor: 156mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: prívarok
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.