Recepty na obed Recepty na obed

Krémová tekvicová polievka s bryndzou

Jemne sladká polievka príjemne balansuje so slanou bryndzou.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jemne sladká polievka príjemne balansuje so slanou bryndzou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Krémová tekvicová polievka s bryndzou
Jemne sladká polievka príjemne balansuje so slanou bryndzou.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 5 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Tekvicu rozrežeme na polovicu, vydlabeme, umyjeme a ostrým nožom pokrájame na malé kocky (spolu so šupkou).
  • Očistenú mrkvu i zemiaky pokrájame na menšie kocky a cibuľu nasekáme na drobno.
  • V hrnci zahrejeme maslo a olej a pridáme cibuľku. Smažíme do sklovita.
  • Potom prisypeme zeleninu (mrkvu, tekvicu aj zemiaky), osolíme, okoreníme a zaprášime škoricou a všetko spolu ešte pár minút restujeme.
  • Zalejeme vodou, zakryjeme a spolu varíme zhruba 30 minút.
  • Horúcu polievku ocukríme, rozmixujeme do krémova tyčovým mixérom a podávame posypanú rozmrvenou bryndzou.

Vyživovacie hodnoty:

Serving: 3gKalórie: 5kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 2mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 9IUVitamín B6: 2mgVitamín B12: 2µgVitamín C: 1mgVitamín D: 2µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 2mgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: polievka, tekvicová polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
KRÉMOVÉ POLIEVKY · POLIEVKY
   

Není povolené komentovať.