Recepty na obed Recepty na obed

Krémová polievka z pečených paradajok

Krémová polievka z pečených paradajok
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Paradajky dostanú po upečení  úplne nový chuťový rozmer. A keď ich rozmixujete spolu so smotanou, tak sa ocitnete v polievkovom siedmom nebi.   

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Krémová polievka z pečených paradajok
Paradajky dostanú po upečení  úplne nový chuťový rozmer. A keď ich rozmixujete spolu so smotanou, tak sa ocitnete v polievkovom siedmom nebi.   
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 203 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 6 ks paradajka
  • 1 ks veľká červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 3 PL olivový olej
  • 1 KL kajenská paprika
  • 1 KL cukor
  • 1 PL balzamikový ocot
  • 1 liter zeleninový vývar
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 100 g parmezán
  • podľa chuti soľ korenie,

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  • Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky aj so šupkou prekrojíme na polovice.
  • V pekáči alebo ohňovzdornom hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľu a cesnak. Pridáme soľ, korenie, papriku, cukor a paradajky reznými plochami na dno. Paradajky opečieme, otočíme, pridáme ocot a dáme do rúry na 20 minút.
  • Opečené paradajky vrátime na oheň a zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Po zhruba 5 minútach rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, dochutíme a ešte minútu prevaríme.
  • Podávame zasypané najemno strúhaným parmezánom a s chrumkavou bagetkou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 203kcalSacharidy: 3gProteíny: 10gTuky: 17gNasýtené tuky: 10gCholesterol: 43mgSodík: 441mgDraslík: 96mgVlákniny: 1gCukry: 2gVitamín A: 507IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 352mgKyselina listová: 5µgŽelezo: 1mgHorčík: 16mgFosfor: 232mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Krémová polievka, polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
   

Není povolené komentovať.