Recepty na obed Recepty na obed

Krémová karfiolová kaša

1 ksväčší karfiol 1 ksstredný zemiak 100 gtavený syr v črievku 1 téglikkyslá smotana 50 gparmezán 50 gmaslo soľ, mleté čierne korenie POSTUP 1 Zemiak očistíme a nakrájame na menšie kocky. 2 Karfiol rozdelíme na väčšie ružičky, ktoré opláchneme vodou. 3 Do veľkého hrnca dáme variť vodu a dobre ju osolíme. 4 Pridáme zemiaky a rovno aj karfiol. Všetko privedieme k varu, stiahneme plameň a varíme približne 12 až 15 minút. Aby boli karfiol i zemiak uvarené do mäkka. 5 Zeleninu scedíme a vrátime naspäť do suchého hrnca. Zahrievame na vysokom plameni asi minútu až dve, čo zabezpečí odvodnenie karfiolu. 6 Potom cez sitko preložíme čistú utierku a zahriatu zeleninu do nej z hrnca presypeme. Zeleninu zabalíme do utierky a necháme odtiecť všetku prebytočnú vodu. Potrvá to opäť zhruba 2 minútky. 7 Nakoniec presypeme zemiak a karfiol do väčšej misy, maslo, pridáme tavený syr, kyslú smotanu a nastrúhaný parmezán. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. 8 A treba dochutíme soľou, korením a na vrch nasekáme čerstvý cíbik alebo petržlenovú vňať.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Naozaj krémovú a hustú kašu z karfiolu pripravíte, jedine ak karfiol zabavíte vody a spojíte ho aspoň s malým množstvom zemiaku. My sme pridali ešte ďalšie zaujímavé suroviny a výsledok bol fantastický.  

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Krémová karfiolová kaša
Naozaj krémovú a hustú kašu z karfiolu pripravíte, jedine ak karfiol zabavíte vody a spojíte ho aspoň s malým množstvom zemiaku. My sme pridali ešte ďalšie zaujímavé suroviny a výsledok bol fantastický. 
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 139 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks väčší karfiol
  • 1 ks stredný zemiak
  • 100 g tavený syr v črievku
  • 1 téglik kyslá smotana
  • 50 g parmezán
  • 50 g maslo
  • soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Zemiak očistíme a nakrájame na menšie kocky.
  • Karfiol rozdelíme na väčšie ružičky, ktoré opláchneme vodou.
  • Do veľkého hrnca dáme variť vodu a dobre ju osolíme.
  • Pridáme zemiaky a rovno aj karfiol. Všetko privedieme k varu, stiahneme plameň a varíme približne 12 až 15 minút. Aby boli karfiol i zemiak uvarené do mäkka.
  • Zeleninu scedíme a vrátime naspäť do suchého hrnca. Zahrievame na vysokom plameni asi minútu až dve, čo zabezpečí odvodnenie karfiolu.
  • Potom cez sitko preložíme čistú utierku a zahriatu zeleninu do nej z hrnca presypeme. Zeleninu zabalíme do utierky a necháme odtiecť všetku prebytočnú vodu. Potrvá to opäť zhruba 2 minútky.
  • Nakoniec presypeme zemiak a karfiol do väčšej misy, maslo, pridáme tavený syr, kyslú smotanu a nastrúhaný parmezán. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
  • A treba dochutíme soľou, korením a na vrch nasekáme čerstvý cíbik alebo petržlenovú vňať.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 90mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 152mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 545IUKalórie: 139kcalDraslík: 17mgSodík: 318mgCholesterol: 9mgNasýtené tuky: 4gTuky: 13gProteíny: 5gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: karfiolová kaša
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.