Naozaj krémovú a hustú kašu z karfiolu pripravíte, jedine ak karfiol zabavíte vody a spojíte ho aspoň s malým množstvom zemiaku. My sme pridali ešte ďalšie zaujímavé suroviny a výsledok bol fantastický.
Naozaj krémovú a hustú kašu z karfiolu pripravíte, jedine ak karfiol zabavíte vody a spojíte ho aspoň s malým množstvom zemiaku. My sme pridali ešte ďalšie zaujímavé suroviny a výsledok bol fantastický.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Zemiak očistíme a nakrájame na menšie kocky.
- Karfiol rozdelíme na väčšie ružičky, ktoré opláchneme vodou.
- Do veľkého hrnca dáme variť vodu a dobre ju osolíme.
- Pridáme zemiaky a rovno aj karfiol. Všetko privedieme k varu, stiahneme plameň a varíme približne 12 až 15 minút. Aby boli karfiol i zemiak uvarené do mäkka.
- Zeleninu scedíme a vrátime naspäť do suchého hrnca. Zahrievame na vysokom plameni asi minútu až dve, čo zabezpečí odvodnenie karfiolu.
- Potom cez sitko preložíme čistú utierku a zahriatu zeleninu do nej z hrnca presypeme. Zeleninu zabalíme do utierky a necháme odtiecť všetku prebytočnú vodu. Potrvá to opäť zhruba 2 minútky.
- Nakoniec presypeme zemiak a karfiol do väčšej misy, maslo, pridáme tavený syr, kyslú smotanu a nastrúhaný parmezán. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
- A treba dochutíme soľou, korením a na vrch nasekáme čerstvý cíbik alebo petržlenovú vňať.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 90mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 152mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 545IUKalórie: 139kcalDraslík: 17mgSodík: 318mgCholesterol: 9mgNasýtené tuky: 4gTuky: 13gProteíny: 5gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kategórie receptov:
PRÍLOHY