Recepty na obed Recepty na obed

Krehké čajové pečivo plnené ricottou (Sfogliatelle)

Krehké čajové pečivo plnené ricottou (Sfogliatelle)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúca neapolská pochúťka, ktorá využíva tradičné talianske pochutiny.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Krehké čajové pečivo plnené ricottou (Sfogliatelle)
Vynikajúca neapolská pochúťka, ktorá využíva tradičné talianske pochutiny.
ČAS PRÍPRAVY: 3 hrs 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 50 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 77 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

PLNKA:

  • 220 ml plnotučné mlieko
  • 50 g kryštálový cukor
  • 1 štipka soľ
  • 70 g semolinová múka
  • 250 g ricotta
  • 1 ks vajce
  • 2 PL kandizovaná pomarančová kôra
  • 1/2 KL mletá škorica
  • 1 KL vanilkový extrakt

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu maslo al. masť na potretie rúk pri tvarovaní
  • trochu práškový cukor na poprášenie

Postup varenia:
 

  • Cesto: Vo väčšej miske vymiešame múku so soľou, pridáme vodu, med a vypracujeme tuhé cesto. Ak treba po troške pridávame viac vody, aby nám cesto utvorilo celistvý bochník.
  • Cesto vyklopíme na pracovnú dosku a spracúvame rukami , kým neostane krásne vláčne.
  • Potom ho zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút.
  • Neskôr cesto rozdelíme na dve časti. Jednu uložíme späť do chladu, kým budeme pracovať s druhou polovicou cesta.
  • Cesto preženieme cez strojček na cestoviny, preložíme na polovicu a proces opakujeme. Postupne znižujeme rozostup medzi valčekmi, až kým nedostaneme krásne tenký pás cesta (asi 1 mm).
  • Potom cesto rozprestrieme na pracovnú dosku, potrieme roztopenou masťou alebo maslom a naťahujeme plát do strán, aby bol čo najširší. Takto postupujeme po celej dĺžke plátu, a zároveň ho rolujeme do rolky.
  • Rolku zabalíme do fólie a uložíme do chladu na aspoň dve hodiny, ideálne cez noc.
  • Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta.
  • Pripravíme si plnku: z mlieka, cukru, soli a semoliny uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladiť pri izbovej teplote.
  • Do krému primiešame ricottu, vajíčko, nasekanú kandizovanú kôru, škoricu a vanilku. Vymiešame do hrudkovitej plnky.
  • Rolky cesta priečne pokrájame na 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré zvnútra vytlačíme do tvaru lievika. Pri tvarovaní si pomastíme ruky trochou masla alebo masti.
  • Každé sfogliatelle naplníme plnkou a uzavrieme pritlačením zo širšej strany.
  • Naplnené pečivo uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.
  • Upečené sfogliatelle poprášime práškovým cukrom a podávame k dobrej káve či čaju.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 77kcalSacharidy: 12gProteíny: 3gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 7mgSodík: 40mgDraslík: 27mgVlákniny: 1gCukry: 3gVitamín A: 56IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 28mgKyselina listová: 24µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 33mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pečivo
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · PEČIVO · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.