Recepty na obed Recepty na obed

Kórejská kvasená zelenina (kimchi)

Kórejská kvasená zelenina (kimchi)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Rýchly a jednoduchý recept na známu kvasenú pochúťku z Kórey s dostupnými surovinami.  

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kórejská kvasená zelenina (kimchi)
Rýchly a jednoduchý recept na známu kvasenú pochúťku z Kórey s dostupnými surovinami.  
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 3 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks pekinská kapusta
  • 100 g morská soľ
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 ks postrúhaný zázvor cca 4 cm kúsok
  • 3 PL mletá paprika alebo 1 PL čili
  • 1 PL kryštálový cukor
  • 1 ks podlhovastá biela reďkev
  • 2 ks jarná cibuľka 2 zväzky

Postup varenia:
 

  • Kapustu zbavíme vrchných listov, nakrájame na asi 5 cm kúsky a vložíme do veľkej misy.
  • Pridáme soľ a dobre ju premiešame s kapustou.
  • Potom kapustu zaťažíme veľkým tanierom, na ktorý položíme ťažisko (rajnicu, mažiar či pohár s vodou ) a necháme postať pri izbovej teplote asi 2 hodiny.
  • Kapustu scedíme od uvoľnenej šťavy a prepláchneme vodou, aby sme zmyli soľ zachytenú v listoch kapusty.
  • V inej miske potom zmiešame nadrobno nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, trochu vody (3 PL), cukor a mletú papriku.
  • Do vypláchnutej veľkej misy potom pridáme na väčšie kusy nakrájanú reďkev, jarné cibuľky a scedenú a prepláchnutú kapustu.
  • Pridáme paprikovú zmes a všetko spolu dobre premiešame.
  • Kimchi zmes natlačíme do pohára, uzavrieme a necháme postáť na tmavom mieste pri izbovej teplote 3 až 5 dní.
  • Každý deň zatlačíme zmes hlbšie do pohára a na piaty deň (po vykvasení) uložíme do chladničky.
  • Podávame ako prílohu k ryži.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 3kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 5mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 5IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 2mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: kimchi
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
Ázijská kuchyňa · PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.