Recepty na obed Recepty na obed

Kelový šalát s cestovinou, slaninkou a krútonmi

Kelový šalát s cestovinou, slaninkou a krútonmi
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúci studený šalát, ktorý využíva typicky zimnú zeleninu – kel a prepožičiava si zopár chutných vlastností Cézar šalátu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kelový šalát s cestovinou, slaninkou a krútonmi
Vynikajúci studený šalát, ktorý využíva typicky zimnú zeleninu – kel a prepožičiava si zopár chutných vlastností Cézar šalátu.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 45 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 300 g cestoviny
  • 6 lístky kučeravý kel
  • 8 plátkov slanina
  • 1 ks biela bageta
  • 50 g strúhaný parmezán
  • 2 PL olivový olej
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 KL balzamikový ocot
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
  • Slaninku opečieme z oboch strán na panvici, nasekáme na menšie kúsky a primiešame k cestovinám.
  • Na výpeku opražíme na kocky pokrájanú bagetku a necháme vychladnúť.
  • Listy kelu zbavíme stoniek, nakrájame ich na menšie kúsky, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Kel vložíme do veľkej misky a oboma rukami ho začneme jemne stláčať v dlaniach. Aby bol kel jemný a stratil svoju dužinatosť, musíme lístky masírovať aspoň 5 minút. Nakoniec ich primiešame k cestovine a slanine.
  • Z trošky oleja, octu a prelisovaného cesnaku vymiešame zálievku, ktorú dochutíme soľou a korením.
  • Šalát prelejeme zálievkou, naservírujeme na taniere a dozdobíme krutónmi a strúhaným parmezánom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 45kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 5gNasýtené tuky: 2gCholesterol: 4mgSodík: 6mgDraslík: 2mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: šalát
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · ŠALÁTY
   

Není povolené komentovať.