Krásne ľahká, svieža a farebne dramatická bábovka, ktorú musíte vyskúšať.
Krásne ľahká, svieža a farebne dramatická bábovka, ktorú musíte vyskúšať.
Suroviny – Ingrediencie:
- 150 g zmäknuté maslo
- 180 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor´
- 3 ks vajce
- 1 ks menší citrón
- 150 ml kefír
- 300 g hladká múka
- 1.5 KL kypriaci prášok
- 1 štipka soľ
- 150 g čučoriedky
EŠTE POTREBUJEME:
- trochu práškový cukor na posypanie
- trochu maslo na vymastenie formy
- trochu hladká múka na vysypanie formy a obalenie čučoriedok
Postup varenia:
- Rúru rozohrejeme na 180°C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Vo veľkej miske spolu vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Potom postupne (po jednom) primiešame celé vajcia, kefír, šťavu a kôru z citróna.
- K tekutej zmesi preosejeme hladkú múku, kypriaci prášok, soľ a následne zľahka zamiešame čerstvé alebo mrazené čučoriedky, ktoré sme obalili v hladkej múke (necelá lyžica múky).
- Cesto navrstvíme do formy a bábovku pečieme (na 180°C) zhruba 60 minút, alebo kým do stredu zapichnutá špajľa nevyjde čistá.
- Bábovku necháme zhruba 15 minút vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme na podnos a pred podávaním bohato posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 15gFosfor: 33mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 46µgCalcium: 14mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 314IUVlákniny: 1gKalórie: 239kcalDraslík: 30mgSodík: 136mgCholesterol: 28mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 6gTuky: 10gProteíny: 3gSacharidy: 34gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Bábovka