Recepty na obed Recepty na obed

Kávová torta latte krémom

Kávová torta latte krémom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Dvojnásobná dávka kávy v korpuse i kréme vás očarí.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kávová torta latte krémom
Dvojnásobná dávka kávy v korpuse i kréme vás očarí.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 214 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KÁVOVÝ KORPUS:

LATTE KRÉM:

  • 250 g Mascarpone
  • 150 g práškový cukor
  • 1 PL krémová instantná káva
  • 250 ml smotana na šľahanie

Postup varenia:
 

  • Pripravíme si espresso a necháme ho vychladnúť.
  • Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
  • Z bielkov a polovice cukru (3PL) vyšľaháme tuhý sneh.
  • Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, pridáme espresso, olej a opäť vymiešame.
  • Do žĺtkovej zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom, vymiešame a nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh.
  • Cesto vylejeme do tortovej formy (25 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, kým zapichnutá špajľa nevyjde čistá – cca 30 a 35 minút.
  • Korpus uvoľníme z formy a necháme úplne vychladnúť na mriežke.
  • Medzitým si vyšľaháme tuhší krém z mascarpone, cukru a kávy. Do krému prilejeme vychladenú smotanu a šľaháme, do ľahkého krému, kým smotana nestuhne do šľahačky.
  • Korpus priečne rozrežeme na dva kruhy a vyskladáme tortu: korpus, polovica krému, korpus a zvyšok krému.
  • Tortu uložíme na hodinku do chladničky a pred podávaním môžeme dozdobiť kávovými zrnkami.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 214kcalSacharidy: 4gProteíny: 3gTuky: 21gNasýtené tuky: 12gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 50mgSodík: 63mgDraslík: 60mgVlákniny: 1gCukry: 2gVitamín A: 636IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 90mgKyselina listová: 5µgŽelezo: 1mgHorčík: 5mgFosfor: 44mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: torta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Torty
   

Není povolené komentovať.