Recepty na obed Recepty na obed

Kávová panna cotta

Kávová panna cotta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp
5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kávová panna cotta
Kávová panna cotta
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 4 hrs 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 4 hrs 20 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 757 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 350 ml smotana na šľahanie
  • 250 ml mlieko
  • 140 g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 4 ČL instantná káva
  • 5 plátkov želatína
  • 50 g čokoláda na varenie
  • 20 g maslo
  • kakao a zrnká kávy na ozdobu

Postup varenia:
 

  • Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme napučať. V hrnci si zmiešame smotanu na šľahanie, mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a instantnú kávu. Dáme na sporák a zohrievame na miernom ohni. Keď je mliečna zmes horúca odstavíme zo sporáka, vložíme vyžmýkanú želatínu a miešame až kým sa nerozpustí.
  • Zmes rozdelíme do 2 pohárov, necháme vychladnúť a potom vložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky. 
  • Kúsok čokolády si odložíme na ozdobu a zvyšok s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli alebo nad parou. Necháme mierne vychladnúť, následne nalejeme na panna cottu a dáme chladiť. 
  • Vychladenú panna cottu ozdobíme kúskom čokolády, kakaom a kávovými zrniečkami a podávame. 

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 757kcalSacharidy: 81gProteíny: 8gTuky: 47gNasýtené tuky: 24gCholesterol: 104mgSodík: 289mgDraslík: 417mgCukry: 81gVitamín A: 1650IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 2mgVitamín D: 2µgCalcium: 337mgKyselina listová: 19µgŽelezo: 1mgHorčík: 30mgFosfor: 309mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: panna cotta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Zákusky
   

Není povolené komentovať.