Recepty na obed Recepty na obed

Karmínové želé z brusníc

Karmínové želé z brusníc
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Podmanivá farba  a chuť brusnicového želé vás nadchne!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Karmínové želé z brusníc
Podmanivá farba  a chuť brusnicového želé vás nadchne!
ČAS PRÍPRAVY: 3 hrs
ČAS VARENIA: 2 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 2 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 45 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 300 ml brusnicová šťava alebo džús
  • 2 PL jedlá želatína prášok
  • 100 ml voda
  • podľa chuti javorový sirup alebo med na osladenie

Postup varenia:
 

  • Šťavu odmeriame a ochutnáme. Ak sa nám zdá málo sladká môžeme ju osladiť trochou medu či javorového sirupu.
  • V rajnici potom zahrejeme asi deci vody (nesmie sa variť), v ktorej rozpustíme práškovú želatínu. Miešame metličkou až kým sa želatína kompletne nerozpustí – kým už neuvidíme žiadne jej zrniečka.
  • Brusnicovú šťavu nalejeme k teplej želatíne, dobre vymiešame a nalejeme malej sklenenej misky.
  • Uložíme do chladu aspoň na 3 hodiny.
  • Želatínu servírujeme pokrájanú na kocky v dezertných miskách alebo pohároch.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 45kcal
Kľúčové slovo: dezert
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.