Recepty na obed Recepty na obed

Karfiolová pizza s pestom z medvedieho cesnaku

Karfiolová pizza s pestom z medvedieho cesnaku
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Výborná pizza, kde múku nahrádza karfiol a suroviny na dokončenie hýria prevažne zelenou. Zdravo a chutne!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Karfiolová pizza s pestom z medvedieho cesnaku
Výborná pizza, kde múku nahrádza karfiol a suroviny na dokončenie hýria prevažne zelenou. Zdravo a chutne!
ČAS PRÍPRAVY: 0 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 259 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks korpus na karfiolovú pizzu

PESTO Z MEDVEDIEHO CESNAKU:

  • 100 g medvedí cesnak
  • 50 g píniové orechy alebo iné
  • 100 ml extra panenský olivový olej
  • podľa chuti soľ
  • podľa chutimleté čierne korenie

NA DOKONČENIE:

  • 1 hrsť rukola
  • 1 hrsť poľníček
  • 1 balíček mini mozzarellky
  • 1/2 hrste talianska bazalka

Postup varenia:
 

  • Pripravíme si cesto na karfiolovú pizzu.
  • Recept na karfiolovú pizzu nájdete tu.
  • Karfiolové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do kruhu o hrúbke zhruba 0,5 centimetra.
  • Pizzu vložíme do rúry rozohriatej na 220 °C na 15 minút, kým nebude krásne hnedá a chrumkavá.
  • Kým sa cesto pečie pripravíme si pesto z medvedieho cesnaku: umyté a osušené listy medvedieho cesnaku vložíme do mixéra a pridáme orechy, olej, štipku soli a korenia. Rozmixujeme.
  • Upečené cesto vytiahneme, pridáme naň pesto, mini mozzarellky, polovicu na lístky natrhaných šalátov (rukola, poľníček) a pečieme ďalších 7 minút pri rovnakej teplote (220 °C).
  • Nakoniec dozdobíme horúcu pizzu zvyšnými šalátom, lístkami bazalky a môžeme podávať.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 259kcalSacharidy: 8gProteíny: 2gTuky: 25gNasýtené tuky: 3gCholesterol: 1mgSodík: 5mgDraslík: 101mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 8IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 8mgCalcium: 47mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 38mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pizza
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · PIZZA · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.