Recepty na obed Recepty na obed

Kakaové rezy s bielou a tmavou čokoládou

Jednoduchý dezert, ktorý spája dve suroviny na opačných póloch čokoládového výberu.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchý dezert, ktorý spája dve suroviny na opačných póloch čokoládového výberu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Kakaové rezy s bielou a tmavou čokoládou
Jednoduchý dezert, ktorý spája dve suroviny na opačných póloch čokoládového výberu.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 738 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

KORPUS:

BIELA PLNKA:

  • 200 g biela čokoláda
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 250 g jemný tvaroh

TMAVÁ POLEVA :

  • 150 g tmavá čokoláda najlepšie 70%
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 1 štipka soľ

Postup varenia:
 

  • Hlbší, menší plech (32×22 cm) vystelieme papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 170°C.
  • Korpus: celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme vlažnú vodu, olej a všetko premiešame.
  • K tekutým surovinám potom naraz preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a kakao. Následne už len zľahka zapracujeme špachtľou a vzniknuté cesto navrstvíme do plechu.
  • Pečieme na 170°C zhruba 15 až 17 minút alebo, kým zapichnutá špajľa nevyjde z korpusu čistá. Necháme úplne vychladnúť v plech.
  • Biela plnka: bielu čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom a medzitým si zo smotany vyšľaháme šľahačku, do ktorej zľahka primiešame tvaroh.
  • Nakoniec do smotanovo-tvarohovej hmoty primiešame rozpustenú čokoládu (nie horúcu) a výslednú plnku rozotrieme a zarovnáme na korpus. Uložíme na hodinu do chladničky.
  • Tmavá poleva: tmavú čokoládu nasekáme na menšie kúsky (hoblinky) a presypeme ich do misky.
  • V rajnici zahrejeme šľahačku a tesne pred zovretím ju odstavíme a prelejeme ňou nasekanú čokoládu. Počkáme pár minút, kým sa čokoláda roztopí, pridáme štipku soli a metličkou vymiešame hladkú polevu.
  • Polevu nalejeme na plnku, zarovnáme a plech vrátime do chladu na aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc.
  • Neskôr krájame na tehličkové rezy a podávame k šálke dobrej kávy.

Náš tip:

Aby papier lepšie držal v plechu: plech vymastíme kvapkou oleja (dno i boky). Papier na pečenie pokrčíme v dlaniach, a následne ho vyrovnáme a rovnomerne ním vystelieme plech.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 738kcalSacharidy: 20gProteíny: 9gTuky: 72gNasýtené tuky: 41gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 197mgSodík: 1220mgDraslík: 535mgVlákniny: 1gCukry: 14gVitamín A: 2202IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 3mgVitamín D: 1µgCalcium: 479mgKyselina listová: 36µgŽelezo: 1mgHorčík: 47mgFosfor: 463mgZinok: 2mg
Kľúčové slovo: rezy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Zákusky

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.