Recepty na obed Recepty na obed

Jednoduchý rascový chlieb

Jednoduchý rascový chlieb
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Tento recept si odložte na chvíle, keď dostanete chuť na fantastický chrumkavý chlebík.

5 hviezdičiek 2 hodnotení
Jednoduchý rascový chlieb
Tento recept si odložte na chvíle, keď dostanete chuť na fantastický chrumkavý chlebík.
ČAS PRÍPRAVY: 0 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Raňajky
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 2734 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Múku zmiešame vo väčšej miske so soľou a rascou.
  • V strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme vlažnú vodu a prisypeme cukor s droždím. Kvások necháme vzísť (cca 15 minút) a následne zo surovín vypracujeme tuhé cesto.
  • Misku s cestom zakryjeme utierkou a cesto necháme dobre vykysnúť – ideálne cez noc.
  • Ráno potom rozohrejeme rúru na 220°C a v malej miske rozpustíme 1 KL soli v studenej vode.
  • Cesto spracujeme do tvaru bochníka a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Chlebík potrieme slaným roztokom a vložíme do rúry. Pečieme 20 minút pri vysokej teplote, potom ešte asi 20 minút na 190°C.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 2734kcalSacharidy: 573gProteíny: 77gTuky: 7gNasýtené tuky: 1gSodík: 596mgDraslík: 803mgVlákniny: 20gCukry: 3gVitamín B6: 1mgCalcium: 113mgKyselina listová: 1373µgŽelezo: 35mgHorčík: 165mgFosfor: 810mgZinok: 5mg
Kľúčové slovo: chlieb
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PEČIVO
   

Není povolené komentovať.