Recepty na obed Recepty na obed

Jednoduchá jahodová tarta

Jednoduchá jahodová tarta
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Luxusný vzhľad, krásna vôňa a lahodná chuť. Presne to vystihuje tento jednoduchý jahodový dezert…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Jednoduchá jahodová torta
Luxusný vzhľad, krásna vôňa a lahodná chuť. Presne to vystihuje tento jednoduchý jahodový dezert…
ČAS PRÍPRAVY: 50 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 20 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 208 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

PLNKA:

NA OZDOBU:

  • 600 g jahody
  • 3 PL jahodový džem
  • 1 PL voda
  • mäta na ozdobu

Postup varenia:
 

  • Cesto: Zmäknuté maslo si dáme do misky a preosejeme ku nemu práškový cukor. Prešľaháme.
  • Následne na dvakrát primiešame rozšľahané vajíčko.
  • Nakoniec ku maslovej zmesi preosejeme hladkú múku a pridáme soľ. Premiešame a vypracujeme cesto, ktoré následne zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky odležať.
  • Rúru vyhrejeme na 190 °C a formu na tartu (s priemerom 23 cm) vymastíme.
  • Vychladnuté cesto vyvaľkáme na kruh veľký cca 28 cm. Následne ho pomocou valčeka premiestnime do formy na tartu. Rukami cesto jemne poutláčame (hlavne po okrajoch dna formy) a potom valčekom prejdeme po forme – tým sa nám oddelí prebytočné cesto. Nakoniec cesto na dne formy popicháme vidličkou.
  • Pripravené cesto pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút.
  • Plnka: Do menšieho hrnca dáme vodu a maslo. Varíme kým sa nám maslo neroztopí.
  • do misky dáme posekanú bielu čokoládu, cukor, vanilkový extrakt a horúcu vodu s roztopeným maslom. Všetko spolu premiešame tak, aby sa čokoláda úplne roztopila.
  • Následne primiešame vajíčka a pripravenú plnu vylejeme na upečené cesto.
  • Pečieme pri teplote 150 °C približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  • Na ozdobu: Jahody umyjeme, osušíme a zbavíme stopiek. Pokrájame na plátky alebo prerežeme na polovice a ukladáme na upečenú tartu.
  • Džem spolu s vodou si dáme do menšieho hrnca a pri nižšej teplote chvíľku povaríme – miešame. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  • Jahodovou polevou potrieme jahody aby boli krásne lesklé.
  • Nakoniec môžeme tartu ozdobiť lístkami mäty a podávame.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 208kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 23gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 2mgSodík: 320mgDraslík: 13mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1031IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 9mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 8mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: torta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.