Recepty na obed Recepty na obed

Japonský cheesecake

Japonsky cheesecake
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ten najjemnejší koláčik, aký ste kedy jedli, pochádza z Japonska a je známy aj pod názvom bavlnený koláč.

Ohodnoďte recept
Japonský cheesecake
Ten najjemnejší koláčik, aký ste kedy jedli, pochádza z Japonska a je známy aj pod názvom bavlnený koláč.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 20 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 211 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 g Mascarpone
  • 1 ks menší citrón
  • 6 ks vajce L
  • 140 g kryštálový cukor
  • 100 ml plnotučné mlieko
  • 60 g maslo
  • 1/4 KL soľ
  • 60 g extra hladká múka
  • 20 g kukuričný škrob
  • 1/4 KL vínny kameň

Postup varenia:
 

  • Citrón umyjeme, nastrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. Vajcia rozklepneme a do misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov, vínneho kameňa a polovice cukru (70g) pripravíme jemný sneh (nie úplne tuhý). V teplom mlieku rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.
  • Mascarpone vyšľaháme dokrémova vo väčšej miske a po jednom zapracujeme žĺtky. Následne zašľaháme polovicu cukru (70g), rozpustené maslo s mliekom, soľ, citrónovú šťavu (1PL) a citrónovú kôru (1PL). Nakoniec do zmesi preosejeme múku a škrob a zamiešame.
  • Sneh pridávame do zmesi po tretinách. Prvú tretinu zapracujeme klasickým zašľahaním. Druhú tretinu potom jemne vmiešame, aby sme nestratili vzduch našľahaný v snehu. Nakoniec zmes vlejeme do tretej tretiny snehu už len naozaj jemne premiešavaním po obvode spojíme dokopy.
  • Cesto opatrne nalejeme do okrúhlej tortovej formy (20cm), ktorú sme zvonku po okrajoch a zospodu zabalili do potravinárskej fólie, tak, aby nebolo vyššie od horného okraja ako 1,5 cm. Ak by cesta bolo viac použijeme iba toľko, aby sme neporušili limit 1,5 cm od horného okraja. Vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu do výšky cca 3 cm.
  • Dáme piecť na 20 minút pri teplote 200°C, potom teplotu znížime na 140 a pečieme ešte 30 minút. Potom vypneme rúru a necháme koláčik dnu ďalších 30 minút (rúra úplne zatvorená), potom vytiahneme plech s vodou a koláč necháme odpočívať v rúre ďalších 30 minút tento raz už s jemne pootvorenými dvierkami. Necháme ho potom pri izbovej teplote úplne vychladnúť a následne ho uvoľníme z formy. Servírujme poprášený práškovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 14gFosfor: 3mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 37mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 568IUKalórie: 211kcalDraslík: 4mgSodík: 81mgCholesterol: 27mgNasýtené tuky: 8gTuky: 16gProteíny: 2gSacharidy: 15gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: cheesecake
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Torty

Pridaj komentár