Recepty na obed Recepty na obed

Jahodové rizoto

Jahodové rizoto
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ak ste podľahli čaru ovocných rizot, tak okrem citrónového určite vyskúšajte aj toto jahodové…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Jahodové rizoto
Ak ste podľahli čaru ovocných rizot, tak okrem citrónového určite vyskúšajte aj toto jahodové…
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 7 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky.
  • V hrnci si necháme roztopiť 1 PL masla a následne na ňom opečieme cibuľu.
  • Potom pridáme ryžu a premiešame. Prilejeme víno, premiešame a necháme odpariť.
  • Vývar prilievame postupne a vždy ho necháme odpariť a vstrebať do ryže.
  • Keď je ryža uvarená “al dente” pridáme jahody. Prilejeme aj trošku vývaru a pár minút povaríme. Následne odstavíme.
  • Nakoniec pridáme 1 PL masla a strúhaný parmezán. Dobre premiešame. Prikryjeme a necháme chvíľku odležať.
  • Pripravíme si dva hlboké taniere, do ktorých rozdelíme rizoto. Môžeme ozdobiť balzamikovým octom, strúhaným parmezánom a čerstvými jahodami.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 7kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 9mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 36IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: Jahodové rizoto, rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · RIZOTO · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.