Recepty na obed Recepty na obed

Jahodové profiterolky

Jahodové profiterolky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Odpaľované guličky plnené pudingovým krémom s kúskami jahôd, máčané v jahodovom jogurte.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Jahodové profiterolky
Odpaľované guličky plnené pudingovým krémom s kúskami jahôd, máčané v jahodovom jogurte.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 55 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 218 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

EŠTE POTREBUJEME:

    ODPAĽOVANÉ CESTO:

      Postup varenia:
       

      • Krém: Jahody odstopkujeme a pokrájame na malé kúsky o veľkosti cca 5 x 5 mm.
      • Do rajnice nalejeme smotanu, pridáme žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Všetko spolu vymiešame metličkou a dáme zahrievať nad stredný plameň.
      • Za stáleho miešania privedieme k varu, a keď krém zhustne odstavíme ho z plameňa, primiešame jahody a krém navrstvíme do misky. Prekryjeme ho fóliou a uložíme do chladu.
      • Cesto: rúru predhrejeme na 220°C.
      • Do hrnca nalejeme vodu, pridáme na kocky pokrájané maslo a spoločne zahrievame, kým sa maslo nerozpustí.
      • Potom prisypeme naváženú múku a kuchynskou špachtľou miešame, oddelľujeme zmes od bokov a dna hrnca až do chvíle kým sa sama neutvorí kompaktný útvar a na dne neostane jemný film.
      • V tom momente hrniec stiahneme z plameňa a postupne (po jednom) do cesta zapracujeme vajcia. Vždy keď pridáme vajce poctivo premiešame celé cesto do hladka.
      • Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé polgule, ktoré ihneď vložíme do rúry (220°C) a pečieme (bez otvárania) 20 minút.
      • Keď prifiterolky vychladnú dostatočne na to, aby sme ich mohli chytiť do ruky, každú zospodu prepichneme a pomocou cukrárskeho vrecka so špičkou ich naplníme našim vychladnutým krémom.
      • Každú profiterolku potom zľahka potrieme alebo namočíme v jahodovom jogurte a uložíme ich do chladu na cca hodinku.

      Vyživovacie hodnoty:

      Kalórie: 218kcalSacharidy: 15gProteíny: 2gTuky: 17gNasýtené tuky: 7gCholesterol: 25mgSodík: 132mgDraslík: 77mgVlákniny: 1gCukry: 5gVitamín A: 636IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 51mgKyselina listová: 26µgŽelezo: 1mgHorčík: 7mgFosfor: 65mgZinok: 1mg
      Kľúčové slovo: profiterol
      Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                                 
      Kategórie receptov:
      DEZERTY
         

      Není povolené komentovať.