Vynikajúca jesenná bábovka s vôňou jabĺčok, rumu a škorice.
Vynikajúca jesenná bábovka s vôňou jabĺčok, rumu a škorice.
Suroviny – Ingrediencie:
- 500 g očistené jablká
- 1 PL rum
- 1 KL škorica
- 1 štipka muškátový oriešok
- 250 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový cukor
- 4 ks vajce
- 200 g polohrubá múka
- 1 balíček kypriaci prášok
Postup varenia:
- Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na malé kocky.
- Nasypeme ich do misky, pokvapkáme rumom, posypeme škoricou, muškátovým orieškom, premiešame a necháme postáť.
- Vo veľkej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny, a potom po jednom prišľahávame celé vajíčka.
- Do maslovej peny pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame.
- Nakoniec primiešame aj marinované jablká a cesto navrstvíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Rúru rozohrejeme na 200°C.
- Bábovku pečieme najskôr pri teplote 200°C asi 15 minút, potom teplotu znížime na170°C a pečieme ďalších 45 minút.
- Po upečení necháme postáť asi 15 minút vo forme, potom bábovku vyklopíme na mriežku, necháme kompletne vychladnúť a pred podávaním zasnežíme práškovým cukrom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 26mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 31µgCalcium: 13mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 522IUVlákniny: 1gKalórie: 211kcalDraslík: 24mgSodík: 158mgCholesterol: 46mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 11gTuky: 17gProteíny: 2gSacharidy: 13gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Bábovka