Recepty na obed Recepty na obed

Jablková bábovka

Jablková bábovka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúca jesenná bábovka s vôňou jabĺčok, rumu a škorice.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Jablková bábovka
Vynikajúca jesenná bábovka s vôňou jabĺčok, rumu a škorice.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 20 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 211 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g očistené jablká
  • 1 PL rum
  • 1 KL škorica
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 250 g zmäknuté maslo
  • 200 g práškový cukor
  • 4 ks vajce
  • 200 g polohrubá múka
  • 1 balíček kypriaci prášok

Postup varenia:
 

  • Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na malé kocky.
  • Nasypeme ich do misky, pokvapkáme rumom, posypeme škoricou, muškátovým orieškom, premiešame a necháme postáť.
  • Vo veľkej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny, a potom po jednom prišľahávame celé vajíčka.
  • Do maslovej peny pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame.
  • Nakoniec primiešame aj marinované jablká a cesto navrstvíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  • Rúru rozohrejeme na 200°C.
  • Bábovku pečieme najskôr pri teplote 200°C asi 15 minút, potom teplotu znížime na170°C a pečieme ďalších 45 minút.
  • Po upečení necháme postáť asi 15 minút vo forme, potom bábovku vyklopíme na mriežku, necháme kompletne vychladnúť a pred podávaním zasnežíme práškovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 26mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 31µgCalcium: 13mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 522IUVlákniny: 1gKalórie: 211kcalDraslík: 24mgSodík: 158mgCholesterol: 46mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 11gTuky: 17gProteíny: 2gSacharidy: 13gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Bábovka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.