Recepty na obed Recepty na obed

Hummus z pečenej tekvice

Recepty na obed - Aromatická delikatesa s troškou jesennej úrody.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Hummus z pečenej tekvice. Aromatická delikatesa s troškou jesennej úrody.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hummus z pečenej tekvice
Aromatická delikatesa s troškou jesennej úrody. Hummus z pečenej tekvice
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1/2 ks maslová tekvica
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 ks zázvor
  • trochu olivový olej
  • podľa chuti soľ
  • 1/2 konzervy cícer
  • 1 PL tahini pasta
  • 1 PL citrónová šťava

ZMES KORENÍN:

  • 1 ks škorica al. 1 lyžička mletá drievko
  • 3 ks klinček
  • 5 ks koriander semienka
  • 5 ks fenikel semienka
  • 1 KL horčičné semienka
  • 1 KL rasca
  • 1 KL mletá červená paprika

Postup varenia:
 

  • Koreniny (klinčeky, škoricu, koriander, fenikel, semienka horčice a rasce) zahrejeme na suchej panvici, kým nezačnú silne aromatizovať.
  • Vtedy ich stiahneme z plameňa a presypeme do mažiara (al. mlynčeka), Pridáme mletú papriku a všetko spolu popučíme na voňavý prášok.
  • Polovicu tekvice ošúpeme, pokrájame na kocky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pridáme očistené strúčiky cesnaku a na malé kúsky posekaný zázvor. Všetko pokvapkáme olejom, zľahka posolíme a štedro poprášime prichystanou zmesou korenín.
  • Tekvicu pečieme 30 minút pri teplote 180°C a necháme ju vychladnúť na plechu.
  • Do mixéra nasypeme cícer, tahini, pridáme upečenú tekvicu, citrónovú šťavu a trosku oleja.
  • Všetko spolu rozmixujeme do hustej pasty. Podávame s čerstvým pečivom či kúskami čerstvej zeleniny.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 10mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 84IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 2mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Hummus
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
NÁTIERKY
   

Není povolené komentovať.