Recepty na obed Recepty na obed

Hruškovo-čokoládový bochník

Hruškovo-čokoládový bochník
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Čokoládový bochník s marinovanými hruškami si zamiluje aj vaša svokra.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hruškovo-čokoládový bochník
Čokoládový bochník s marinovanými hruškami si zamiluje aj vaša svokra.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 20 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 118 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 ks menšia hruška

SIRUP:

NA OBALENIE HRUŠIEK:

  • 1 PL hladká múha
  • 1 PL kakao
  • 1/4 KL mletá škorica

CESTO:

  • 100 ml rastlinný olej
  • 200 g hladká múka
  • 170 g práškový cukor
  • 30 g kakao
  • 1 KL kypriaci prášok
  • 1 KL mletá škorica
  • 1/2 KL jedlá sóda
  • 1/2 KL soľ
  • 1 ks vajce
  • 2 PL tmavá melasa
  • 250 ml acidofilné mlieko

KAKAOVÝ SIRUP:

Postup varenia:
 

  • Hrušky ošúpeme, rozpolíme (pokúste sa zachovať stopku na jednej z polovíc) a vyrežeme jadrovník.
  • V hlbokej panvici (rajničke) uvaríme sirup z vody, cukru, pomarančovej šťavy a škorice. Zredukujeme plameň, vložíme hrušky a prikryté povaríme cca 25 minút. Scedíme a hrušky necháme vychladnúť. Následne ich obalíme v zmesi, ktorú pripravíme z lyžice múky, lyžice kakaa a 1/4 KL škorice.
  • Rúru rozohrejme na 180 °C.
  • Na cesto vymiešame vajcia, acidofilné mlieko, olej a melasu. Do tekutej zmesi preosejeme múku, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu, škoricu, štipku soli a kakao.
  • Formu (srnčí chrbát) vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Navrstvíme do nej cesto a doň postupne ukladáme hrušky od kraja do kraja tak, aby sa stopkami opierali o vrchný okraj formy. Cesto v rúre narastie a zakryje aj horné časti hrušiek. Pečieme približne 50 minút, alebo kým špajľa zapichnutá do cestovej časti nevyjde čistá. Po upečení necháme bochník vychladnúť vo forme cca 10 minút a potom ho vyklopíme na podnos.
  • Pre ešte vláčnejšiu konzistenciu bochníka ho špajľou prepichneme na viacerých miestach do cca troch štvrtín jeho výšky. A opatrne polievame hustejším kakaovým sirupom, ktorý sme vytvorili redukciou vody, masla, cukru, melasy a kakaa. Necháme úplne vychladnúť a servírujeme.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 6gFosfor: 42mgHorčík: 18mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 31µgCalcium: 12mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 149IUVlákniny: 1gKalórie: 118kcalDraslík: 63mgSodík: 65mgCholesterol: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 4gProteíny: 2gSacharidy: 20gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.