Recepty na obed Recepty na obed

Hrnčekové langoše zo zemiakového cesta

                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Nadýchané a mäkučké langoše, tak ako ich máme radi.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hrnčekové langoše zo zemiakového cesta
Nadýchané a mäkučké langoše, tak ako ich máme radi.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 10 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 2 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 hrnčeky hladká múka
  • 1 hrnček polohrubá múka
  • 2 ks zemiak
  • 1/2 kocky čerstvé droždie
  • 1 v cukor kryštálový
  • 1/2 hrnčeka vlažné mlieko
  • 1 hrnček vlažná voda
  • 1 v soľ
  • rastlinný olej na vysmážanie

Postup varenia:
 

  • Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ošúpeme a nastrúhame.
  • Kvások si pripravíme z mlieka, droždia a cukru a necháme ho zaktivovať približne 15 minút.
  • Múky zmiešame dohromady, pridáme soľ, zemiaky, kvások a postupne počas miesenia prilievame vlažnú vodu až, kým nedostaneme vláčne cesto. Prikryjeme ho utierkou a dáme ho vykysnúť na teplé miesto asi na 45 minút.
  • Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a vytvarujeme valček, ktorý rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý bochník zvlášť premiesime a necháme ešte 15 minút podkysnúť na doske.
  • Z bochníčkov tvarujeme kruhy o veľkosti panvice a vysmažíme na horúcom oleji z každej strany do ružova.
  • Podávame s pretlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, jemným kečupom, kyslou smotanou či syrom. Alebo pokojne aj so všetkým naraz.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 2kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 65mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: langoše
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · Maďarská kuchyňa
   

Není povolené komentovať.